Tort Cristal

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Cristal

Blat: Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, adaugam ulterior zaharul si galbenusurile. Incorporam amestecand usor praful de budinca, faina si praful de copt. Se pune compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt (am folosit o forma de copt cu diametrul de 20 cm). Coacem blatul, facem testul cu scobitoarea. Dupa coacere si racire se taie pe orizontala pentru a avea trei foi de blat. Crema: Preparam crema de budinca conform instructiunilor de pe plic. Acoperim cu o folie alimentara si lasam la rece. Dupa racire mixam budinca si adaugam frisca si esenta de migdale. Pentru sirop, punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se topeste zaharul. Se lasa la racit. Insiropam prima foaie si intindem crema in strat uniform. Asezam a doua foaie pe care o insiropam si intindem iar crema. Imbracam si decoram tortul cu crema ramasa. Puteti decora tortul si cu ciocolata alba rasa. Eu am decorat doar cu crema si cateva bombonele de decor argintii.

Ingrediente Tort Cristal

Blat:

4 ouă

3 linguri de apă

150 g zahăr

1 plic zahăr vanilinat

150 g făină

1 plic budinca cu gust de ciocolată neagră

2 lingurițe praf de copt

Crema:

2 plicuri budinca cu gust de frișcă

1 l lapte

80 g zahăr

400 ml frișcă

1 linguriță esență de migdale

Sirop:

150 g zahăr

150 ml apă

Categorii