Tort cu aroma de cafea si crema de portocale
Reteta culinara Tort cu aroma de cafea si crema de portocale din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu aroma de cafea si crema de portocale
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu aroma de cafea si crema de portocale
INGREDIENTE
Ingrediente Tort cu aroma de cafea si crema de portocale
Blat:
300 g zahar
60 g cacao
un plic praf de copt ( in reteta originla era 5 g bicarbonat de sodiu)
sare
150 ml apa fierbinte
150 ml ulei
2 linguri rom ( eu am pus esenta rom)
150 g faina
3 galbenusuri
2 oua
50 g lapte batut
40 ml cafea fiarta si racita
Crema:
500 ml suc de portocale proaspat
8 linguri zahar
3 galbenusuri
2 linguri amidon
50 unt + alte 50 g unt pentru finalul cremei
Ganache ciocolata alba:
200 ml frisca lichida
180 g ciocolata alba
Sirop:
2 linguri zahar
200 ml apa
esenta de cafea
Podoabe culinare:
stelute si buline colorate de zahar
ciocolata neagra topita