Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

Reteta culinara Tort cu aroma de cafea si crema de portocale din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

 

INGREDIENTE
Blat: 300 g zahar 60 g cacao un plic praf de copt ( in reteta originla era 5 g bicarbonat de sodiu) sare 150 ml apa fierbinte 150 ml ulei 2 linguri rom ( eu am pus esenta rom) 150 g faina 3 galbenusuri 2 oua 50 g lapte batut 40 ml cafea fiarta si racita Crema: 500 ml suc de portocale proaspat 8 linguri zahar 3 galbenusuri 2 linguri amidon 50 unt + alte 50 g unt pentru finalul cremei Ganache ciocolata alba: 200 ml frisca lichida 180 g ciocolata alba Sirop: 2 linguri zahar 200 ml apa esenta de cafea Podoabe culinare: stelute si buline colorate de zahar ciocolata neagra topita

Ingrediente Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

Blat:

300 g zahar

60 g cacao

un plic praf de copt ( in reteta originla era 5 g bicarbonat de sodiu)

sare

150 ml apa fierbinte

150 ml ulei

2 linguri rom ( eu am pus esenta rom)

150 g faina

3 galbenusuri

2 oua

50 g lapte batut

40 ml cafea fiarta si racita

Crema:

500 ml suc de portocale proaspat

8 linguri zahar

3 galbenusuri

2 linguri amidon

50 unt + alte 50 g unt pentru finalul cremei

Ganache ciocolata alba:

200 ml frisca lichida

180 g ciocolata alba

Sirop:

2 linguri zahar

200 ml apa

esenta de cafea

Podoabe culinare:

stelute si buline colorate de zahar

ciocolata neagra topita

Categorii