Tort cu aspic de struguri

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu aspic de struguri

Blat: Albusurile se bat spuma cu apa, apoi se adauga si se bat bine pana se topeste zaharul. Adăugați cele 5 linguri de ulei și gălbenușurile. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor. Blatul obtinut se coace in forma rotunda. Cand este rece il taiem in jumatate si vom obtine doua foi de blat. Smântână: budincă cu lapte și zahăr se fierbe. Se acopera cu folie si se lasa la racit. Se amesteca apoi bine cu margarina pana devine o crema spumoasa. Am insiropat blatul pe care l-am asezat pe farfurie si am pus inelul detasabil in jurul lui. Pentru sirop am folosit acelasi suc din care am facut aspicul.Punem o parte din crema, struguri din belsug si apoi restul de crema peste care punem a doua foaie de blat si o insiropam. Punem cati struguri vrem. Preparam aspic-gelatina, o amestecam cu zeama, o lasam sa se hidrateze, apoi o incalzim putin. Se lasa apoi gelatina sa se raceasca pana aproape incepe sa se ingroase si abia apoi se pune peste blat ca sa nu fie absorbita de blat daca este prea lichida. Lăsăm apoi la rece câteva ore, după care vom scoate inelul.

Ingrediente Tort cu aspic de struguri

Blat:

5 oua

5 linguri de apa

5 linguri de ulei

5 linguri de zahar

10 linguri de faina

1 praf de copt

Crema:

500 ml lapte

1 plic de budinca de vanilie

150 gr de zahar

100 gr margarina pentru creme

Aspic:

500 ml suc de lamaie

100 gr zahar

2 plicuri de gelatina

boabe de struguri negri si albi

Categorii