Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash

Reteta culinara Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash

 

De aceasta data va aduc un tort cu multa ciocolata si niste zmeurica buna de padure. Imi propusesem sa incerc un tort gasit pe Ecuisine, dar pana la final am executat de la el doar blatul, iar la crema am schimbat macazul, insa mi-a luat vreo trei zile pana m-am hotarat cu ce o fac. Intre timp s-a ivit si o ocazie pentru acest tort, mutarea soacrei mele in casa ei.

Ingrediente Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash

125 g ciocolata neagra

125 g unt

250 g zahar

350 g faina

15 g cacao neagra

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingura de otet

250 ml lapte

2 oua

400 g zmeura

100 g zahar

100 g iaurt

100 g smantana grasa

2 plicuri frisca

300 ml lapte

10 g gelatina

100 g ciocolata neagra

50 g ciocolata alba

200 ml frisca

200 g zmeura

3 linguri zahar

1 lingura amidon

50 g ciocolata alba

cognac, cat va lasa sufletul

Categorii