Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash
Reteta culinara Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash
De aceasta data va aduc un tort cu multa ciocolata si niste zmeurica buna de padure. Imi propusesem sa incerc un tort gasit pe Ecuisine, dar pana la final am executat de la el doar blatul, iar la crema am schimbat macazul, insa mi-a luat vreo trei zile pana m-am hotarat cu ce o fac. Intre timp s-a ivit si o ocazie pentru acest tort, mutarea soacrei mele in casa ei.
Ingrediente Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash
125 g ciocolata neagra
125 g unt
250 g zahar
350 g faina
15 g cacao neagra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura de otet
250 ml lapte
2 oua
400 g zmeura
100 g zahar
100 g iaurt
100 g smantana grasa
2 plicuri frisca
300 ml lapte
10 g gelatina
100 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
200 ml frisca
200 g zmeura
3 linguri zahar
1 lingura amidon
50 g ciocolata alba
cognac, cat va lasa sufletul