Tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate
Reteta culinara Tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate
Retete de vara Imi sta gandul de ceva vreme la o combinatie de bezea si o inghetata acrisoara. Am ales varianta de bezea cu cacao si o inghetata de iaurt cu cirese deshidratate(de mine, cu ceva vreme in urma, doar ca am uitat sa ma laud)plus niste lichior din acela bun de cirese, de care tocmai am facut.
INGREDIENTE
Ingrediente Tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate
Bezea: 120 gr albusuri un praf de sare 180 gr zahar cu granulatie mica 2 linguri cacao Inghetata de iaurt cu cirese deshidratate: 170 gr frisca vegetala 300 gr iaurt grecesc 10% grasime 2 linguri zahar pudra 150 gr cirese deshidratate 3 linguri apa fierbinte 1 lingura lichior de cirese Decor: 100 gr ciocolata neagra 2 linguri lapte
120 gr albusuri
un praf de sare
180 gr zahar cu granulatie mica
2 linguri cacao
170 gr frisca vegetala
300 gr iaurt grecesc 10% grasime
2 linguri zahar pudra
150 gr cirese deshidratate
3 linguri apa fierbinte
1 lingura lichior de cirese
100 gr ciocolata neagra
2 linguri lapte