Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru. Blat cu migdale reteta aici in care mai adaugati migdalele rasnite mediu. Crema: Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bate frisca apoi se pune mascarpone, amestecam bine. Asamblare: Se taie blatul de negresa in trei. Se pune un blat negresa, piersici taiate felii, crema, blat negresa, piersici, crema, blat migdale, sirop din compot, piersici, crema, blat negresa si putina crema cat sa acopere blatul. Se da la rece. Glazura cu crema de ciocolata, se pun pe foc toate se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Cand s-a racit se toarna peste tort. Pentru decor am folosit kiwi, clementina, biscuiti, migdale.

Ingrediente Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Blat negresa:

400g faina

300 g zahar

200 ml cafea preparata

110 g unt

100 ml ulei

50 g cacao

2 oua

1 praf de copt

100 ml iaurt sau lapte batut

Blat cu migdale:

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri faina

o mana zdarvana migdale

Crema:

250 g mascarpone

250 ml smantana pentru frisca

250 ml frisca

1 conserva sun Food piersici

100 g zahar pudra

Glazura:

200 ciocolata

100 ml lapte

50 unt

50 zahar

Categorii