Tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Reteta culinara Tort cu blat umed, ciocolata si piersici din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu blat umed, ciocolata si piersici

 

„Rețete de Paște” vă invit să încercați o rețetă de prăjitură absolut delicioasă. Acesta este cel mai bun blat umed pe care l-am pregătit până acum. Trebuie sa incerci si tu.

-pentru blat umed (23 cm): 133 g ciocolată neagră (54,5% cacao) 80 g cafea fierbinte 166 g iaurt grecesc 133 g ulei 3 oua 200g faina 200 g zahăr 66 g cacao neagră suplimentară 5 g praf de copt 2g sare -pentru crema de piersici: 2 borcane de compot de piersici 250 g mascarpone 400 ml crema neindulcita 10g gelatina + 50ml compot de piersici 100 g zahăr -pentru decor: 300 ml crema neindulcita 250 g mascarpone 60 g zahăr 50 g ciocolata 1/2 compot de piersici căpșune mure

Pentru blat:

Se pune ciocolata in 80g de cafea fierbinte si se lasa sa se topeasca, amestecand usor. Daca nu se topeste perfect, puteti pune amestecul pe baia de aburi. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pun ouale, uleiul si galbenusul si se amesteca cu telul, apoi se adauga crema de ciocolata si se amesteca. În mod ideal, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei.

Intr-un alt vas punem faina, cacaoa, zaharul macinat, sarea si praful de copt si amestecam amestecul, apoi cernem peste compozitia lichida si amestecam bine. Nu amestecați până când amestecul nu este omogen.

Tapetați fundul unei tăvi cu hârtie de copt și ungeți marginile cu unt, apoi turnați compoziția. Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C pentru 50-55 de minute pana trece testul cu scobitoarea. Turnați aluatul cu fața în jos pe un grătar și lăsați să se răcească complet. După ce s-a răcit complet, tăiați-o pe orizontală. Am luat 3 felii, dar am folosit doar 2 pentru tort.

Pentru crema se amesteca 350 g de piersici cu un blender vertical.

Se pune gelatina la hidratat in 50 ml compot de piersici, apoi se topeste pe baie de aburi si apoi se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pune crema de mascarpone, se adauga zaharul macinat si se amesteca 30 de secunde, apoi se adauga smantana neindulcita si se mixeaza pana se obtine o compozitie ferma. Adăugați piureul de piersici și amestecați.

Peste gelatina racita se pun 2-3 linguri de crema si se amesteca, apoi se toarna gelatina peste crema de piersici si se amesteca.

Place a countertop on a plate, inside an adjustable ring of cake, pour 3-4 tablespoons of cream and spread over the countertop, then place 5 halves of peaches with the hole down (pre-filling the hole with a little cream) and then pour the rest of the cream on top and level. Place the second top on top of the cream and place the cake in the fridge for 3-4 hours or overnight.

Gently slide the knife over the edge of the adjustable ring to remove it from the cream and then remove the ring.

For decoration:

Put the mascarpone cream in a bowl, add the ground sugar and mix for 30 seconds, then add the unsweetened cream and mix until a firm composition is obtained. Coat the cake with cream, keeping 1/3 of the cream to garnish.

For the chocolate lace, melt the chocolate on a steam bath and leave to cool for 1-2 minutes.

Se măsoară circumferința și înălțimea tortului și apoi se taie o fâșie de hârtie de copt de lungimea acestuia (+ 1 cm ca să-l putem manevra) și cu 1 cm mai înalt.

Se pune ciocolata topită într-un poș sau o pungă, se taie un colț și se fac forme pe hârtia de copt întinsă. Se lasă 2 minute să se răcească, apoi se aplică cu grijă hârtia de copt în jurul tortului. Se introduce tortul în frigider pentru 10 minute, apoi se îndepărtează hârtia de copt cu grijă, pentru a nu rupe dantela de ciocolată.

Se ornează tortul cu frișca rămasă și fructe. Se lasă la frigider 1-2 ore și se servește.

Ingrediente Tort cu blat umed, ciocolata si piersici

133g ciocolată neagră (54,5% cacao)

80g cafea fierbinte

166g iaurt grecesc

133g ulei

3 ouă

200g făină

200g zahăr

66g cacao extra black

5g praf de copt

2g sare

-pentru crema de piersici:

2 borcane compot de piersici

250g mascarpone

400ml frișcă neîndulcită

10g gelatină + 50ml compot de piersici

100g zahăr

-pentru ornat:

300ml frișcă neîndulcită

250g mascarpone

60g zahăr

50g ciocolată

1/2 piersică din compot

căpșuni

mure

Categorii