Tort cu cafea și cremă de ciocolată cu gin
Reteta culinara Tort cu cafea și cremă de ciocolată cu gin din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu cafea și cremă de ciocolată cu gin
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu cafea și cremă de ciocolată cu gin
Tort cu blaturi de biscuiti, cu migdale si lamaie, insiropat cu cafea, crema de cafea si in interior o crema usoara de ciocolata cu gin.
Decoratiuni: 40 g glazura de ciocolata alba, Film de transfer pentru ciocolată, Blaturi: 6 oua L, Un vârf de cuțit de sare, 5 ml de îndulcitor (echivalent cu 5 linguri de zahăr), O lingurita de coaja de lamaie, 100 g migdale macinate, 85 g faina, 7 g praf de copt, Pentru sirop: 400 ml apă, 3 lingurite cafea macinata, 2,5 ml îndulcitor, Crema de cafea: 100 g crema de mascarpone, 150 ml smantana lichida, 50 ml cafea, 1 ½ lingurita cafea instant, Ciocolata cu crema de gin: 75 g glazura de ciocolata cu lapte Callebaut 33,6% cacao, 3 linguri lapte, 3 linguri de gin, Decor: 150 g crema mascarpone, 250 ml smantana lichida, Colorant alimentar în gel roșu, Colorant alimentar în gel galben, Colorant alimentar gel albastru,Decoratiuni:
Puneți ciocolata albă într-o pungă, legați-o cu un elastic și scufundați-o într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoateți posh-ul, tăiați-i vârful și desenați pe o bucată de hârtie de copt inimioare sau ce doriți. Agitați tava de câteva ori, astfel încât bulele de aer să se spargă și inimile să devină netede.
Aplică bucățile de folie de transfer (al meu are model de dantelă galbenă) și dă la frigider până la utilizare. Sunt mai stabile dacă le răcești la frigider, nu la congelator (de unde, când le scoți, se topesc când dau căldură).
Cand vrei sa decorezi, indepartezi folia de pe desene, va ramane doar acel model frumos de dantela.
Blaturi:
Batem cu mixerul, albusurile cu sarea si indulcitorul. Cand spuma capata consistenta adaugam unul cate unul, galbenusurile, migdalele, coaja de lamaie. Amesteca apoi faina cu praful de copt si adauga-le lingura cu lingura, amestecand acum cu o spatula, pentru a mentine compozitia aerisita.
Se toarnă aluatul în două tăvi rotunde de copt, de 18 cm diametru, pregătite cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 28 de minute la foc mic.
Lasati-le la racit.
Pentru sirop:
Pregătești o cafea, la ibric, o îndulcești după plac, eu am folosit îndulcitor. Lași la răcit.
Ajustezi capacele celor două blaturi (ca să absoarbă bine lichidul) și le însiropezi cu cafea.
Crema de cafea:
Bați cu mixerul frișcă lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele. Pentru un gust intens, amesteci cafeaua solubilă în cafeaua lichidă (rămasă de la însiropat) și o adaugi la cremă. Omogenizezi.
Crema de ciocolată cu gin:
Topești pe baie de abur ciocolata cu lapte împreună cu laptele. Lași la răcit, adaugi ginul și amesteci.
Montare și Decor:
Pui crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum, faci și un perete înalt, o margine, tot din cremă. Apoi torni crema de ciocolată îm mijloc, nivelând-o ușor prin înclinarea tortului. Dai la frigider 10 minute, să se închege, pentru că ciocolata e acum lichidă, dar se va închega ușor în frigider.
Între timp, bați cu mixerul frișcă lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.
Scoți tortul de la rece, îl îmbraci în alb, apoi crema albă care îți rămâne o mai mixezi un pic, apoi o împarți în mai multe boluri pentru a le colora după plac, eu am făcut mai multe culori: mov, roșu, portocaliu, verde, combinând culorile.
Ornezi tortul cu flori, frunze și decorezi cu inimioarele de ciocolată.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/tort-cu-cafea-si-crema-de-ciocolata-cu.html
Ingrediente Tort cu cafea și cremă de ciocolată cu gin
Decorațiuni:
40 g cuvertură de ciocolată albă,
Folie de transfer pentru ciocolată,
Blaturi:
6 ouă L,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor (echivalentul a 5 linguri zahăr),
O linguriță coajă de lămâie,
100 g migdale măcinate,
85 g făină,
7 g praf de copt,
Pentru însiropat:
400 ml apă,
3 lingurițe cu vârf cafea măcinată,
2,5 ml îndulcitor,
Crema de cafea:
100 g cremă mascarpone,
150 ml frișcă lichidă,
50 ml cafea,
1 ½ linguriță cafea solubilă,
Crema de ciocolată cu gin:
75 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao,
3 linguri lapte,
3 linguri gin,
Decor:
150 g cremă mascarpone,
250 ml frișcă lichidă,
Colorant alimentar gel roșu,
Colorant alimentar gel galben,
Colorant alimentar gel albastru,