Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Reteta culinara Tort cu cafea si glazura de ciocolata din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu cafea si glazura de ciocolata

 

„Din dragoste pentru cafea” cam asa ar trebui sa se numeasca tortul asta. Ador cafeaua, ma culc si ma trezesc cu gandul la ea:)) Ador diminetile cand imi savurez cafeaua, ador mirosul cafelei proaspat macinate, prima gura de cafea este ca si prima gura de aer pe care o iei dupa ce te-ai scufundat in apa:)) Gata, gata!!! Ati prins ideea, da?   De mult mi-am dorit sa dau nas in nas cu un cafegiu, un specialist, un om care stie totul despre cafea. Nu doar cum se prepara cafeaua, ci cum se depoziteaza, cum se prajeste,tot  procesul tehnolologic de desfasurare pana la prepararea cafelei…Am dat peste un astfel de om la mine in oras, o doamna, care de curand a deschis o mica cafenea. Intr-una din zile am ajuns si la magazinul cu pricina, iar daca mi-a fost greu sa ajung si mai greu mi-a fost sa plec:)) mai ales ca doamna cu pricina a fost dispusa sa-mi arate si sa-mi povesteasca cat mai multe despre pasiunea ei pentru cafea. Am plecat acasa cu doua pungulite cu cafea boabe pe care urma sa le savurez la domiciliu…Si daca tot aveam o astfel de cafea de calitate am zis ca e momentul oportun sa fac un tort cu cafea, desigur. Tortul a iesit unul sublim, aroma cafelei se simtea atat in blat cat si in crema. In blat am folosit cafea proaspat macinata, in crema am folosit cafea expresso, iar la final am imbracat tortul intr-un ganache de ciocolata.

Ingrediente Tort cu cafea si glazura de ciocolata

4 oua mari

4 linguri zahar brut

1 praf de sare

2 linguri cafea boabe proaspat macinata(tonuri: vanilie bourbon, fructe, caramel, nuci)

1 lingura cacao neagra

4 linguri faina

1 lingurita praf de copt

Pentru insiropat blatul: 1 cafea expresso lunga

Pentru crema:

250 gr mascarpone

2 galbenusuri

4 linguri zahar brut

1 cafea expresso scurta

1 lingura gelatina granule

Pentru glazura:

100 gr ciocolata amara

100 gr ciocolata cu lapte si alune

200 ml smantana pentru frisca

Pentru decor:

Cacao neagra, bombonele, boabe de cafea trase in ciocolata

Categorii