Tort cu capsuni in scoarta de copac

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu capsuni in scoarta de copac

Prepararea blatului rotund: Separam albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie si batem in continuare pane devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul topit si racit, cacao si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam compozitiei, amestecand incet de jos in sus. Se coace in forma de tort cu fundul detasabil de 20 cm in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 15 minute. Cand este rece se taie in doua. Prepararea foilor: Se procedeaza la fel ca la blatul rotund. Se coace in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. la temp 180 grade, cca 15 minute. Aveti grija sa nu fie prea rumenita, altfel foaia se va intari si va trebui sa o umeziti cu putina apa pentru a nu crapa in timp ce o rulati, dar nici semifacuta pentru ca altfel va fi prea moale si se va rupe. Se unge o alta bucata de hartie de copt cu unt sau ulei (hartia trebuie sa fie mai mare decat rulada), se rastoarna blatul (fara tava) cu fata in jos pe hartie si se desprinde usor hartia de pe fundul foii. Rulati cu tot cu hartie si o lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le desprindeti usor de pe hartie si le lasati deocamdata tot pe hartia desprinsa. Se fac 2 foi care se taie pe lungime in 3 fasii. Prepararea cremei: Se bate frisca sau smantana, se pastreaza niste crema pentru a unge blatul rotund, in restul de frisca se adauga gemul de capsuni. Eu nu am mai pus zahar pentru ca era suficient de dulce datorita gemului. Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se amesteca cu frisca. Se da la frigider pentru a se raci putin. Se imparte frisca in asa fel incat sa ajunga pentru blatul rotund dar si pentru foi. Asamblarea tortului: Se aseaza prima foaie de blat rotund pe un platou, se unge cu putina crema. Sunt 2 variante de a asamblare a tortului. Varianta 1: foile dupa ce s-au taiat se aseaza una in prelungirea celeilalte, se ung cu crema si se ruleaza. Se aseaza apoi pe blatul rotund, se unge deasupra cu restul de crema. Varianta 2: se unge o fasie cu crema, se ruleaza si se aseaza in centrul blatului. Se ung pe rand si celelalte foi dupa care se ruleaza in jurul primei rulade. Se aseaza apoi pe blatul rotund, se unge deasupra cu restul de crema. Eu am ales varianta 2. Dupa asamblare se da la rece pentru cateva ore. Pregatirea glazurei: Capsunile se taie feliute pe lungime si se aseaza pe un servetel. Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se adauga smantana si se amesteca cateva minute pana se obtine un sos mai gros de ciocolata. Se lasa sa se racorasca pentru a se intari putin si pentru a putea fi intinsa pe lateral. Se orneaza pe lateral cu ciocolata, deasupra se aseaza capsunile feliate, apoi se pregateste gelatina rosie asa cum se specifica pe ambalaj,se pune la racit pana devine mai groasa. Se pune deasupra capsunilor, apoi se da tortul la rece. Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/

Ingrediente Tort cu capsuni in scoarta de copac

Blat rotund:

3 oua

3 linguri lapte

3 linguri unt topit

3 linguri zahar

1 lingura cacao

3 linguri cu varf faina

1 vaf cutit sare

1/2 praf de copt

Foaie 1 rulada:

- veti avea nevoie de 2 foi

3 oua

50 g unt

75 ml lapte

80 g faina de cea mai buna calitate

1 fiola esenta de vanilie

3 linguri zahar to

Crema:

800 ml smantana 32% grasime

gem din 500 gr capsuni proaspete facut pe loc

15 gr de gelatina (2 si 1/2 plicuri Dr. Oetker

Glazura:

250 g capsuni

1 plic gelatina rosie

200 g ciocolata cu lapte

100 gr smantana

50 g unt

Categorii