Tort cu castane

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu castane

Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua, se scoate miezul si se paseaza. Se adauga peste castanele bine pasate si racite putin, lapte, zahar, galbenusurile, un praf de sare si le lasa pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa si devine o budinca. Dupa ce s-a racit foarte bine, se incorporeaza albusul batut spuma tare treptat cate o lingura, iar dupa omogenizare, ciocolata. Se rastoarna in tava de tort cu diametrul de 20 cm, cu hartie de copt, si la cuptor va sta 45-50 min la foc mic. Dupa ce s-a copt, suprafata va fi crapata, dar nu va faceti griji pentru ca-si va reveni dupa ce se raceste. Frisca lichida se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a infierbantat, se rastoarna peste ciocolata rupta sau taiata in bucati mai mici, se lasa deoparte 1-2 min, apoi se amesteca energic cu o spatula. Ciocolata dupa ce s-a racit foarte bine, se mixeaza, apoi se lasa deoparte. Blatul racit se pune pe un platou, se insiropeaza, deasupra se pune crema si pe margini, cu crema ramasa se orneaza si se pun alune taiate. Se lasa la frigider pana in momentul servirii.

Ingrediente Tort cu castane

1 kg castane

250 ml lapte

125 g zahar

1 plic zahar vanilat

4 oua

70 g ciocolata taiata marunt

DECOR:

150 g ciocolata

200 ml frisca lichida

alune,castane taiate

SIROP:

100 ml apa

2 linguri zahar

esenta de rom

Categorii