Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Timp de preparare o ora si 55 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Amestecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine de tot. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina.Adaugam apoi cacaoa si mixam. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel. Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura. Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul .Incercam daca e copt, cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua. Pregatim choux-urile .Apa, sarea, zaharul si untul taiat cubulete se pun la fiert intr-o oala. Cand untul s-a topit si amestecul incepe sa fiarba, luam craticioara de pe foc. Turnam faina toata o data si o incorporam rapid cu o lingura de lemn. Amestecul va deveni pastos. Lasam 1-2 minute sa se racoreasca compozitia. Incorporam pe rand, ouale amestecand bine dupa fiecare. In final ar trebui sa obtinem o pasta. Punem aluatul intr-un pos cu dui mic si formam, pe o tava de copt (tapetata cu hartie ) gramajoare mici. Punem tava in cuptorul incalzit la 180C si lasam choux-urile sa se umfle si sa creasca. Dupa 10 minute reducem temeperatura l70C si lasam la copt inca 10 minute. Gogosele vor fi rumene (dar nu arse), aerate, dar la mijloc inca un pic umede. Le lasam la racit pe un gratar . Preparam crema de fructe de padure conform instructiunilor de pe plic si la sfarsit adaugam esenta de menta. Pregatim si budinca de fistic conform instructiunilor , adaugand cand fierbe , nuca de cocos verde.Lasam sa se raceasca apoi adaugam frisca batuta si amestecam usor. Batem si frisca pentru decor. Cand toate sunt gata trecem la montarea tortului. Pe un platou asezam una din foile blatului si o insiropam( am facut un sirop rece cu apa, zahar praf dupa gust si esenta de menta). Punem 2-3 linguri de crema de fructe de padure, nivelam , apoi asezam choux-urile umplute cu budinca de fistic amestecata cu frisca batuta, pe care le-am pus intr-un pos cu care le-am umplut. Deasupra rasturnam restul de crema pe care o asezam si intre choux-uri.Punem deasupra cea de-a doua foaie de blat,o insiropam si ungem tortul deasupra si pe lateral cu crema de fistic amestecata cu frisca. Mai punem cateva choux-uri deasupra si pe lateralele tortului punem piscoturi pe care le legam cu o fundita, sa stea bine fixate. Ornam tortul deasupra cu frisca si frunze de menta. A avut un gust delicios, ne-a placut mult de tot si se face destul de repede. Unde mai puneti ca este si aspectuos cand il taiati ! Pofta mare sa aveti ! http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/08/tort-cu-choux-uri-si-crema-de-fructe-de.html

Ingrediente Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

-pentru blat:

5 oua

6 linguri zahar

4 linguri faina

2 linguri cacao Dr Oetker

2 linguri apa

1 praf de copt

-pentru choux:

250 ml apa

125 g faina

100 g unt

1 varf lingurita sare

3 oua

- pentru crema de fructe de padure:

1 plic Crema de fructe de padure Dr Oetker

250 ml lapte

3 linguri zahar pudra

1 lingura esenta menta Dr Oetker

- pentru crema de fistic:

1 plic budinca de fistic Dr Oetker

500 ml lapte

3 linguri zahar

50 g nuca de cocos verde

100 ml frisca

-pentru decor :

100 ml frisca

frunze menta

20 piscoturi

Categorii