Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Reteta culinara Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

 

In prima zi a anului avem aniversare in familie, asadar, de fiecare data prepar o reteta deosebita dorind sa impresionez papilele gustative ale invitatilor. Anul acesta, sursa de inspiratie a fost tortul cu crema de lapte al Laurei Adamache, insa, respectand intocmai retea, n-a fost sa fie sa iasa un blat inalt pe care sa-l pot taia in trei. In consecinta, am facut ceva modificari astfel incat sa am un rezultat pe masura sarbatoritului.

Ingrediente Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

 Blat de ciocolata : 250 gr ciocolata neagra 60 gr unt 40 gr ulei floarea soarelui 100 ml frisca vegetala Meggle 4 oua 100 gr zahar 150 gr faina 1 plic praf copt 1 praf de sare

250 gr ciocolata neagra

60 gr unt

40 gr ulei floarea soarelui

100 ml frisca vegetala Meggle

4 oua

100 gr zahar

150 gr faina

1 plic praf copt

1 praf de sare

blat de bezea : 3 albusuri 70 gr alune de padure macinate 1 lingurita amidon 70 gr zahar Crema de lapte : 1 kg lapte 250 gr zahar 125 gr faina 25 gr amidon 250 ml frisca lichida Crema de ciocolata alba : 200 gr ciocolata alba ( Milka, sau alta de calitate ) 150 ml frisca lichida Sirop de caramel : 7 linguri zahar brun 260 ml apa Crocant de alune : 200 gr alune de padure prajite 130 gr zahar brun 30 ml apa calda Decor: 10-12 alune de padure 150 gr zahar

3 albusuri

70 gr alune de padure macinate

1 lingurita amidon

70 gr zahar

1 kg lapte

250 gr zahar

125 gr faina

25 gr amidon

250 ml frisca lichida

200 gr ciocolata alba ( Milka, sau alta de calitate )

150 ml frisca lichida

7 linguri zahar brun

260 ml apa

200 gr alune de padure prajite

130 gr zahar brun

30 ml apa calda

10-12 alune de padure

150 gr zahar

Categorii