Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte
Reteta culinara Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte
In prima zi a anului avem aniversare in familie, asadar, de fiecare data prepar o reteta deosebita dorind sa impresionez papilele gustative ale invitatilor. Anul acesta, sursa de inspiratie a fost tortul cu crema de lapte al Laurei Adamache, insa, respectand intocmai retea, n-a fost sa fie sa iasa un blat inalt pe care sa-l pot taia in trei. In consecinta, am facut ceva modificari astfel incat sa am un rezultat pe masura sarbatoritului.
Ingrediente Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte
Blat de ciocolata : 250 gr ciocolata neagra 60 gr unt 40 gr ulei floarea soarelui 100 ml frisca vegetala Meggle 4 oua 100 gr zahar 150 gr faina 1 plic praf copt 1 praf de sare
250 gr ciocolata neagra
60 gr unt
40 gr ulei floarea soarelui
100 ml frisca vegetala Meggle
4 oua
100 gr zahar
150 gr faina
1 plic praf copt
1 praf de sare
blat de bezea : 3 albusuri 70 gr alune de padure macinate 1 lingurita amidon 70 gr zahar Crema de lapte : 1 kg lapte 250 gr zahar 125 gr faina 25 gr amidon 250 ml frisca lichida Crema de ciocolata alba : 200 gr ciocolata alba ( Milka, sau alta de calitate ) 150 ml frisca lichida Sirop de caramel : 7 linguri zahar brun 260 ml apa Crocant de alune : 200 gr alune de padure prajite 130 gr zahar brun 30 ml apa calda Decor: 10-12 alune de padure 150 gr zahar
3 albusuri
70 gr alune de padure macinate
1 lingurita amidon
70 gr zahar
1 kg lapte
250 gr zahar
125 gr faina
25 gr amidon
250 ml frisca lichida
200 gr ciocolata alba ( Milka, sau alta de calitate )
150 ml frisca lichida
7 linguri zahar brun
260 ml apa
200 gr alune de padure prajite
130 gr zahar brun
30 ml apa calda
10-12 alune de padure
150 gr zahar