Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Reteta culinara Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

 

Pot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si un blat cu aroma de zahar caramelizat si rom.

Ingrediente Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pentru blat(forma de 24 cm - diametrul):

6 oua

8 linguri zahar

4 linguri apa

4 linguri ulei de masline

zeama de la 1/2 lamaie

2 linguri cacao

8 linguri faina

Pentru crema:

300 g ciocolata amaruie

350 ml frisca lichida

250 g mascarpone

Pentru insiropat:

400 ml apa

2 linguri zahar

2 lingurite esenta de rom

Pentru glazura:

200 g ciocolata amaruie

250 ml frisca lichida

50 g unt

In plus:

50 g fulgi de migdale

250 g gem de caise

bomboane de ciocolata

Categorii