Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Reteta culinara Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Pot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si un blat cu aroma de zahar caramelizat si rom.
Ingrediente Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Pentru blat(forma de 24 cm - diametrul):
6 oua
8 linguri zahar
4 linguri apa
4 linguri ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri cacao
8 linguri faina
Pentru crema:
300 g ciocolata amaruie
350 ml frisca lichida
250 g mascarpone
Pentru insiropat:
400 ml apa
2 linguri zahar
2 lingurite esenta de rom
Pentru glazura:
200 g ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
50 g unt
In plus:
50 g fulgi de migdale
250 g gem de caise
bomboane de ciocolata