Tort cu ciocolata si nuci caramelizate
Reteta culinara Tort cu ciocolata si nuci caramelizate din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu ciocolata si nuci caramelizate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata si nuci caramelizate
Acest tort l-am facut pentru ziua de nastere a tatalui unei cunostinte. Sa nu va descurajeze "lungimea" retetei pentru ca este foarte usor de facut. Despre gust...nici nu va mai spun ;)
Ingrediente Tort cu ciocolata si nuci caramelizate
Ce ne trebuie pentru blat (22 cm diametrul):
- 5 oua;
- 5 linguri apa;
- 10 linguri zahar;
- 8 linguri faina;
- 2 linguri cacao;
Ce ne trebuie pentru crema si decor:
- 125 ml. frisca lichida;
- 160gr. ciocolata cu lapte;
- 5 gr. gelatina;
- 150 - 200 ml frisca batuta;
- o mana de stafide;
- putin coniac (pentru a hidrata stafidele);
- 200 gr miez de nuca (jumatati - pentru decor si bucatele pentru nucile caramelizate);
- 150-200 gr. zahar (il topim si glazuram miezul de nuca)
Ce ne trebuie pentru sirop:
- 500 ml apa;
- 250 gr. zahar;
- coniacul ramas de la hidratarea stafidelor
Ce ne trebuie pentru glazura de ciocolata:
- 75 ml. apa;
- 150 gr. zahar;
- 150 ml. frisca lichida;
- 75 gr. glucoza (miere ENERGIZANT de la AROVIT);
- 60 gr. cacao neagra;
- 15 gr. gelatina granulata