Tort cu coacaze rosii si albe
Reteta culinara Tort cu coacaze rosii si albe din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu coacaze rosii si albe
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu coacaze rosii si albe
Imi place sa fac cadouri dulci oamenilor care-mi sunt dragi, cu care rezonez si in prezenta carora ma simt minunat.La multi ani, Carmen ! Sa ai parte de sanatate, de multe plimbari montane si ce-ti mai doresti tu.
Blat : 2 blaturi cu diametrul de 20 cm , cautati reteta de Piscoturi de sampanie Savoiardi, din pagina mea cu retete Crema de coacaze rosii 100 g coacaze rosii congelate sau proaspete cand este vremea lor 2 linguri de zahar 2 oua 100 g ciocolata alba Callebaut 50 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 7 g gelatina hidratata in apa rece 100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime batuta lejer, cu varfuri moi pt o culoare mai intensa putin colorant rosu, se poate omite Crema de coacaze albe 100 g coacaze albe congelate sau proaspete cand este vremea lor 2 linguri zahar 2 oua 100 g ciocolata alba Callebaut 50 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 7 grame gelatina hidratata in apa rece 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime batuta lejer cu varfuri moi pt. o culoare mai intensa un pic de colorant galben, se poate omite Decor drajeuri de ciocolata cosulet din ciocolata cu piscoturi ( viziunea artistului a fost mai stramba) frisca colorata in doua culori, galben si rosu coacaze rosii si albe sau orice alt decor va trece pin mintePentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare si fara graba.Mai intai mi-am pragatit forma in care am asamblat tortul, un inel de tort reglabil pe care l-am imbracat in foilie alimentara si pe margine am pus folie acetata, am asezat primul blat, am strans inelul la dimensiunea blatului si m-am apucat de crema de coacaze rosii.
Crema coacaze rosii : Am pus gelatina sa se hidrateze in apa rece. Intr-o craticiara am pus coacazele si cele 2 linguri de zahar, am pus pe foc amestecand continuu pana a inceput sa dea in fiert, am lasat 2-3 min sa clocoteasca, apoi am dat deoparte amestecul. Intr-un castron am amestecat cele 2 oua cu smantana lichida si am adaugat ciocolata, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida, am luat castronul d epe baia de abur am adaugat coacazele si geletina hidratata si am omogenizat. Am lasat sa mai scada temperatuta cat am batut eu 100 ml smantana pentru frisca, apoi am incorporat si frisca si am lasat cca 20 min sa se mai intareasca , dupa care am turnat compozitia peste blat. Am lasat inca 20 min sa se mai inchege crema ca sa pot aseza si al doilea blat. Apoi m-am apucat de a doua crema.
Crema de coacaze albe : Am pus gelatina sa se hidrateze in apa rece. Intr-o craticiara am pus coacazele si cele 2 linguri de zahar, am pus pe foc amestecand continuu pana a inceput sa dea in fiert, am lasat 2-3 min sa clocoteasca, apoi am dat deoparte amestecul. Intr-un castron am amestecat cele 2 oua cu smantana lichida si am adaugat ciocolata, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida, am luat castronul de pe baia de abur am adaugat coacazele si geletina hidratata si am omogenizat, am presarat deasupra drajeuri de ciocolata. Am bagat tortul la frigider pana a doua zi cand l-am ornat.
Cosulet cu ciocolata si piscoturi : Am topit 50 g ciocolata neagra pe baie de abur , am pus-o intr-o forma de silicon, am imbracat bine peretii, apoi am asezat pe margine cateva piscoturi si am format un asa zis cosulet sau o '' caricatura'' de cosulet, dar nu asta e important, oricum mie nu-mi plac chestiile perfecte, mi se par obositoare. Am dat forma la congelator pana adoua zi cand am umplut-o cu frisca si coacaze.
Frisca pt. decor : Cca 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, 2 pliculete zahar vanilat si colorant rosu si galben. Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat, le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma, am impartit-o in doua si am colorat in rosu si galben, am asezat pe o folie alimentara cele doua parti de frisca colorata, am format un sul pe care l-am taiat la un capat, am introdus sulul format intr-n pohs cu dui stelat si am decorat tortul.
A doua zi am scos inelul si folia acetata si am asezat torul pe un platou, apoi l-am ornat asa cum se vede in imagini.
La multi ani, Carmen ! Sa-ti fie cu bine .
Ingrediente Tort cu coacaze rosii si albe
Blat : 2 blaturi cu diametrul de 20 cm , cautati reteta de Piscoturi de sampanie Savoiardi, din pagina mea cu retete
Crema de coacaze rosii
100 g coacaze rosii congelate sau proaspete cand este vremea lor
2 linguri de zahar
2 oua
100 g ciocolata alba Callebaut
50 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
7 g gelatina hidratata in apa rece
100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime batuta lejer, cu varfuri moi
pt o culoare mai intensa putin colorant rosu, se poate omite
Crema de coacaze albe
100 g coacaze albe congelate sau proaspete cand este vremea lor
2 linguri zahar
2 oua
100 g ciocolata alba Callebaut
50 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
7 grame gelatina hidratata in apa rece
100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime batuta lejer cu varfuri moi
pt. o culoare mai intensa un pic de colorant galben, se poate omite
Decor
drajeuri de ciocolata
cosulet din ciocolata cu piscoturi ( viziunea artistului a fost mai stramba)
frisca colorata in doua culori, galben si rosu
coacaze rosii si albe
sau orice alt decor va trece pin minte