Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

Reteta culinara Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

 

A fost un tort simplu dar deosebit de gustos, asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou. A fost o dublă aniversare, ziua nepoatei mele dar şi faptul că bloguleţul meu a împlinit zilele acestea 2 anişori, aşa că merita sărbătorit. Poate că reţetele mele nu sunt dintre cele mai bune,recunosc că mai am multe de învăţat,nici nu am pretenţii foarte mari, dar mă bucur sincer dacă sunt persoane care au găsit inspiraţie în reţetele mele. Nu mă deranjează nici criticile constructive dar pertinente, venite din partea unor oameni care au mai multă experienţă ori pregatire decât mine.  Mie tare mi-a plăcut aşa, simplu, delicat  şi foarte colorat.

Ingrediente Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

5 oua

150 g zahar

50 g faina

Sare

250 g mascarpone

300 ml frisca lichida

Zeama de lămâie

Vanilie

300 ml vin roşu

4 linguri zahar

2 linguri zahar

Zeama de la jumatate de portocala

150 ml apa

400 ml smântâna pentru frisca

3 linguri smântâna 30% grasime

1 lingura zahar pudra

Ornamente funfetti

Ciocolata alba+colorant orange,violet,verde

Flori naturale

Categorii