Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu
Reteta culinara Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu
A fost un tort simplu dar deosebit de gustos, asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou. A fost o dublă aniversare, ziua nepoatei mele dar şi faptul că bloguleţul meu a împlinit zilele acestea 2 anişori, aşa că merita sărbătorit. Poate că reţetele mele nu sunt dintre cele mai bune,recunosc că mai am multe de învăţat,nici nu am pretenţii foarte mari, dar mă bucur sincer dacă sunt persoane care au găsit inspiraţie în reţetele mele. Nu mă deranjează nici criticile constructive dar pertinente, venite din partea unor oameni care au mai multă experienţă ori pregatire decât mine. Mie tare mi-a plăcut aşa, simplu, delicat şi foarte colorat.
Ingrediente Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu
5 oua
150 g zahar
50 g faina
Sare
250 g mascarpone
300 ml frisca lichida
Zeama de lămâie
Vanilie
300 ml vin roşu
4 linguri zahar
2 linguri zahar
Zeama de la jumatate de portocala
150 ml apa
400 ml smântâna pentru frisca
3 linguri smântâna 30% grasime
1 lingura zahar pudra
Ornamente funfetti
Ciocolata alba+colorant orange,violet,verde
Flori naturale