Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Biscuitii pisati in robot, amestecati cu untul topit, se rastoarna in forma de tort, se preseaza cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa deoparte. Pentru crema se amesteca toate ingredientele in robot apoi se rastoarna peste blat. Pentru copt, se infasoara tava cu folie de aluminiu, se pune intr-un vas mai mare cu apa si se lasa la cuptor 1h; crema trebuie sa se inchege, nu sa creasca precum aluatul la cuptor. Dupa acest timp, se verifica cu scobitoarea si daca-i gata, se scoate tava si se lasa deoparte sa se raceasca bine. Pentru mousse, se incalzeste frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta, se da vasul deoparte si se amesteca bine, iar dupa ce s-a racit, se incorporeaza frisca batuta Se rastoarna in tava peste crema de branza, se niveleaza suprafata, apoi se lasa la frigider pana a doua zi. Se pune tava pe un platou, se scoate inelul trecand de jur imprejur cu un cutit, apoi se orneaza dupa imaginatie.

Ingrediente Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Blat:

150 g biscuiti digestivi

60 g unt topit

Crema:

500 g branza mascarpone

200 g smantana fermentata

4 oua

150 g zahar

1 lingurita extract de vanilie

Mousse:

150 g ciocolata neagra

150 ml frisca lichida

400 ml frisca batuta cu 2linguri zahar pudra

Categorii