Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Blatul Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat cacaua. In forma tapetata cu hartie se coace la foc mediu, 50 de minute Se lasa la racit si se taie siropul se fierbe si se pune la racit + nescafe crema se pune apa la fiert zaharul pudra(100g)cacao(100g)se amesteca si se oparesc cu apa(100ml) fierbinte 200 g unt + 200 g zahar pudra se spumeaza, cind si-au dublat cantitatea se adauga cele 2 galbenuse se adauga cacaoa oparita si se amesteca pina crema este omogena glazura frisca se da in clocot cu plicul de nescafe si zaharul,ciocolata maruntita se adauga peste frisca si se amesteca pina se dizolva ciocolata. Montarea tortului Intr-un pos de decor se pun 3 linguri de crema. Se aseaza primul blat se stropeste blatul cu sirop,se pune crema de cacao si tot asa pana pana terminati blaturile si crema Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu restul de crema si cu ce va mai place in functie de inspiratie Din cantitatile de mai sus rezulta un tort de 1,400 kg

Ingrediente Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Blat

4 oua

125g faina

125g zahar

2 lingurite cacao

hartie pt imbracat forma

sirop

1 pahar zahar

1 pahar apa

1 pliculet de nescafe

crema de cacao

100 ml apa fiarta

100 g cacao

100 g zahar pudra

200 g unt

200 g zahar pudra

2 galbenuse

glazura

100 ml frisca lichida

100 g ciocolata

50 g zahar

1 pliculet de nescafe

Categorii