Tort cu crema de cafea

Reteta culinara Tort cu crema de cafea din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu crema de cafea
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de cafea
Un tortulet cu blat pufos si o delicioasa crema de cafea.
Ingrediente Tort cu crema de cafea
Blat:
4 oua foarte mari (XL)
100 g zahar
80 g faina
20 g cacao
1 lg ulei floarea soarelui
un praf sare
Jeleu de cafea:
150 ml cafea tare
120 g zahar
10 g gelatina granule
50 ml apa rece
Crema de cafea:
200 g smantana lichida neindulcita
jumatate (100 ml) din cantitatea de jeleu de cafea (caldut)
Pentru insiropat:
2 lg sirop de cafea
50 ml apa
Pentru imbracat tortul:
200 g smantana lichida
50 g zahar
Decor:
100g ciocolata amaruie (55%cacao)