Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat - Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat.

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

 

Nimic complicat, simplu si rapid, atunci cand n-ai chef de bibilit si ai si niste albusuri ramase de la crema de vanilie. Cat despre capsuni, alea le-am scos din borcanul de duceata, nu stiu cum a ramas un borcan cu dulceata de capsuni de la'' 1900 toamna'', se transformase intr-un jeleu, o bunatate, s-a pastrat perfect, cred ca are vreo 4-5 ani. Pentru acest Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, nuca, mascarpone, frisca, dulceata, ciocolata.

Ingrediente Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat din albus ( cantitate pt un blat cu diametrul de 20 cm, am facut 3 blaturi, deci se repeta cantitatile pt. fiecare blat ) 2 albusuri cca 70-80 g 70 g zahar 70 g nuca prajita si taiata grosier 1 lingurita plina cu amidon un praf de sare Crema 250 g mascarpone 300 g frisca neindulcita ( obtinuta din smantana pt. frisca cu 36% grasime) 250 g dulceata de capsuni Decor ciocolata razuita si capsuni din dulceata

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. In bezeaua obtinuta am incorporat nuca prajita si taiata grosier si amidomul, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon pentru tarte cu diametrul de 20 cm, am uns-o cu putin ulei si am pus amestecul obtinut in forma, am nivelat amestecul si am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, dupa 10 min am micsorat focul spre mic, este gata cand incepe sa se desprinda de marginea formei. Am scos din cuptor si apoi din forma si am lasat sa se raceasca bine. Am procedat la fel de inca doua ori, am copt in total 3 blaturi rotunde.

Crema : Intr-un castron de inox am pus dulceata am blendat-o, apoi am adaugat mascarponele si am mixat bine. Separat am mixat smantana pentru frisca, frisca obtinuta am incorporat-o in crema de mascarpone cu capsuni, am mixat 1-2 min la viteza mica.

Asamblare: Am asezat primul blat pe o farfurie, am intins o parte din crema, am ras deasupra niste ciocolata neagra, am asezat al doilea blat, am intins crema, am ras ciocolata, am asezat si al treilea blat, am intins crema si am ornat cu crema ramasa, capsuni din dulceata si ciocolata rasa.

 Incearca si reteta de Tort cu capsuni si ciocolata, o combinatie delicioasa care te cucereste sau poti pregati un delicios Tiramisu cu capsuni, un desert usor si aromat.

Iti recomandam si reteta de Tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba, la fel de gustos si aromat.

Ingrediente Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Ingrediente Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Blat din albus ( cantitate pt un blat cu diametrul de 20 cm, am facut 3 blaturi, deci se repeta cantitatile pt. fiecare blat )

2 albusuri cca 70-80 g

70 g zahar

70 g nuca prajita si taiata grosier

1 lingurita plina cu amidon

un praf de sare

Crema

250 g mascarpone

300 g frisca neindulcita ( obtinuta din smantana pt. frisca cu 36% grasime)

250 g dulceata de capsuni

Decor

ciocolata razuita si capsuni din dulceata

Categorii