Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie
Reteta culinara Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie
Nu sunt un blogger cu vechime, dar Claudia, cu al sau blogg “Bucate, vorbe si arome” imi este o prietena tare draga, nu doar virtuala, ci si din viata reala. Am avut placerea de a ne intalnii de cateva ori si cu siguranta vor exista si alte intalniri. Cu aceasta reteta vin si ma alatur si eu unei provocari frumoase, Mistery Box Challange sau Cutia Misterelor initiate de Cerasela, iar gazda lunii decembrie este Claudia Baban. Provocarea este dea dreptul interesanta pentru ca ingredientul principal este sampania. Am mai folosit sampania si cu alta ocazie, dar niciodata la un dulce. Asa ca, de aceasta data, datorita provocarii am zis ca cel mai bine sampaniei i-ar sta cu niste fructe. Iar fructele pe care eu le consider ca se potrivesc cel mai bine cu sampania sunt capsunile si zmeura. Pentru aspect si blat m-am inspirit de la o alta prietena draga, Timea, careia ii multumesc!
Ingrediente Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie
2 oua
1 praf de sare
180 gr zahar extra fin
100 ml ulei de floarea soarelui
1 lingura extract natural de vanilie
50 ml lapte
50 ml cafea expresso
2 linguri pline cacao neagra Olandeza
250 gr faina
1 lingura praf de copt
Pentru crema de capsuni:
300 gr capsuni congelate sau proaspete
70 gr zahar
200 ml sampanie
1 lingura gelatin granule
100 gr mascarpone
Pentru crema de zmeura:
300 gr zmeura
70 gr zahar
200 ml sampanie
100 gr mascarpone
1 lingura gelatin granule
Pentru decor:
200 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata
Inimioare din ciocolata alba, bombonele(stelute, inimioare)