Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Reteta culinara Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

 

Nu sunt un blogger cu vechime, dar Claudia, cu al sau blogg “Bucate, vorbe si arome” imi este o prietena tare draga, nu doar virtuala, ci si din viata reala. Am avut placerea de a ne intalnii de cateva ori si cu siguranta vor exista si alte intalniri. Cu aceasta reteta vin si ma alatur si eu unei provocari frumoase, Mistery Box Challange sau Cutia Misterelor initiate de Cerasela, iar gazda lunii decembrie este Claudia Baban. Provocarea este dea dreptul interesanta pentru ca ingredientul principal este sampania. Am mai folosit sampania si cu alta ocazie, dar niciodata la un dulce. Asa ca, de aceasta data, datorita provocarii am zis ca cel mai bine sampaniei i-ar sta  cu niste fructe. Iar fructele pe care eu le consider ca se potrivesc cel mai bine cu sampania sunt capsunile si zmeura. Pentru aspect si blat m-am inspirit de la o alta prietena draga, Timea, careia ii multumesc!

Ingrediente Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

2 oua

1 praf de sare

180 gr zahar extra fin

100 ml ulei de floarea soarelui

1 lingura extract natural de vanilie

50 ml lapte

50 ml cafea expresso

2 linguri pline cacao neagra Olandeza

250 gr faina

1 lingura praf de copt

Pentru crema de capsuni:

300 gr capsuni congelate sau proaspete

70 gr zahar

200 ml sampanie

1 lingura gelatin granule

100 gr mascarpone

Pentru crema de zmeura:

300 gr zmeura

70 gr zahar

200 ml sampanie

100 gr mascarpone

1 lingura gelatin granule

Pentru decor:

200 ml smantana pentru frisca

150 gr ciocolata

Inimioare din ciocolata alba, bombonele(stelute, inimioare)

Categorii