Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

 

Acest tort l-am servit in noaptea de Revelion, un tort care s-a dovedit a fi tare bun si aromat. A fost un tort mare, trebuia sa ajunga pentru aproape 30 de persoane, dar puteti adapta reteta pentru un tortulet mai mic, daca va place, bineinteles!

Ingrediente Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

7 oua

14 lg zahar

un praf de sare

11 lg faina

3 lg cacao

4 lg ulei

2 lg apa rece

5 g praf de copt

4 oua

8 lg zahar

un praf de sare

2 lg ulei

2 lg apa rece

6 lg faina

2 lg cacao

1/2 lgt praf de copt

200 g ciocolata amaruie

100 g ciocolata cu lapte

500 ml frisca lichida

200 ml frisca batuta

1 lgt esenta de migdale

150 g nuca prajita si taiata

100 g ciocolata cu lapte

20 ml frisca lichida

4-5 buc napolitane cu vanilie (sau orice alta aroma)

suc de portocale proaspat stors de la cca 1 kg de portocale

creioane pentru scris

crema pastrata pentru ornat din crema de mai sus

Categorii