Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale
Acest tort l-am servit in noaptea de Revelion, un tort care s-a dovedit a fi tare bun si aromat. A fost un tort mare, trebuia sa ajunga pentru aproape 30 de persoane, dar puteti adapta reteta pentru un tortulet mai mic, daca va place, bineinteles!
Ingrediente Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale
7 oua
14 lg zahar
un praf de sare
11 lg faina
3 lg cacao
4 lg ulei
2 lg apa rece
5 g praf de copt
4 oua
8 lg zahar
un praf de sare
2 lg ulei
2 lg apa rece
6 lg faina
2 lg cacao
1/2 lgt praf de copt
200 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte
500 ml frisca lichida
200 ml frisca batuta
1 lgt esenta de migdale
150 g nuca prajita si taiata
100 g ciocolata cu lapte
20 ml frisca lichida
4-5 buc napolitane cu vanilie (sau orice alta aroma)
suc de portocale proaspat stors de la cca 1 kg de portocale
creioane pentru scris
crema pastrata pentru ornat din crema de mai sus