tort cu crema de ciocolata si miere

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare tort cu crema de ciocolata si miere

Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor se adauga stafidele uscate Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop. Pentru crema: Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.

Ingrediente tort cu crema de ciocolata si miere

Ingrediente

Blatul:

200 g faina

6 oua

150 g zahar

150 g miez de nuca macinat fin

100 g ciocolata menaj

5 linguritze de stafide uscate

50 g unt

1 plic zahar vanilat

1 jumatate de lingurita de sare

Crema:

200 g ciocolata menaj

Siropul:

100g zahar

100ml apa

4 linguri rom

1 plic zahar vanilat

Pt. glazura vom folosi 3-4 linguritz de miere de albine

Categorii