Tort cu crema de fistic si jeleu de visine

Reteta culinara Tort cu crema de fistic si jeleu de visine din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am pregatit-o in casa, pentru ca mi-a dat Simona o reteta grozava (multumesc Simona si de acum o sa fac pasta de fistic doar in casa). Ce nebunie de tort a iesit: blatul umed, care nu a necesitat deloc insiropare, crema cu un gust nemaipomenit de fistic, iar jeleul de visine l-a completat, l-a facut sa fie perfect. Sper sa va placa mult si sa incercati si voi tortul!
INGREDIENTE
Ingrediente Tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Pasta de fistic: 100 gr fistic fara coaja 60 ml apa 60 gr zahar 1 lingura ulei de cocos apa fierbinte Pentru blat: 3 oua 4 linguri zahar brut 4 linguri ulei 4 llinguri lapte batut 4 linguri faina 3 linguri pudra de rascove 1 lingurita cu varf praf de copt 1 lingurita vanilie un praf de sare Pentru crema de fistic: 400 ml bautura vegetala din nuca de cocos 3 linguri potrivite amidon 4 linguri zahar 250 gr mascarpone pasta de fistic pregatita mai sus Pentru jeleul de visine: 1 borcan 250 gr visine fara samburi cu tot cu sirop 1 lingura zahar 1 lingurita amidon
100 gr fistic fara coaja
60 ml apa
60 gr zahar
1 lingura ulei de cocos
apa fierbinte
3 oua
4 linguri zahar brut
4 linguri ulei
4 llinguri lapte batut
4 linguri faina
3 linguri pudra de rascove
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingurita vanilie
un praf de sare
400 ml bautura vegetala din nuca de cocos
3 linguri potrivite amidon
4 linguri zahar
250 gr mascarpone
pasta de fistic pregatita mai sus
1 borcan 250 gr visine fara samburi cu tot cu sirop
1 lingura zahar
1 lingurita amidon