Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă
Reteta culinara Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă
Pe 8 septembrie mama soacră a schimbat prefixul, a trecut la o vârstă cu 6. Aşa cum era normal, ieri am aniversat-o. Mi-a luat mult timp până să mă hotărăsc ce tort să-i fac, am schimbat mai multe variante, până când mi-am amintit că dulcele ei preferat este cremşnit. Aşa că, in loc de asta, m-am gândit să fac un tort care să aibă o cremă cu aceeaşi consistenţă. Am ales crema de lămâie pentru că nu este prea dulce, exact cum îi place ei.
Ingrediente Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă
BLAT
5 ouă
100 gr unt topit
coaja de la o lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
10 linguri zahăr
5 linguri făină
5 linguri amidon alimentar
3 linguriţe praf de copt
CREMĂ GANASH
100 gr ciocolată albă
150 ml frişcă lichidă
CREMA 1
200 ml lapte
3 ouă
sucul unei lămâi
3 linguri amidon alimentar
CREMA 2
100 gr unt
100 gr zahăr
sucul unei lămâi
100 ml frişcă lichidă
SIROP
200 ml apă
100 gr zahăr
esenţă de lămâie
DECOR
100 ml frişcă lichidă
3-4 linguri de zahăr
8-10 felii de lămâie tăiate in 2
suc de lămâie