Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Reteta culinara Tort cu crema de ness si aroma de portocale din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de ness si aroma de portocale

 

Unde esti copilarie? Stiu, te-am gasit in suflet! Unde sunt dulciurile copilariei? Stiu, in caietul mamei, acolo le gasesc, desi multe din retete s-au pierdut. Ce dulciuri va aduc aminte de copilarie? La mine ar fi o lista lungaaaaa, de la cornuri, cornulete si fursecuri fragede, la prajituri cu gem, checuri, faguri, nuci umplute, dar mai ales vestitele prajituri cu crema, pregatite cu mare migala de sarbatori. Imi placea mult sa stau pe langa mama cand facea prajituri de sarbatori. Iarna, palpaia instalatia, colindele de auzeau prin intermediul unui mic casetofon, iar eu priveam la mama si savuram toate mirosurile ce veneau din bucatarie. Gandul insa mi-a ramas la un tort, il facea mereu la ocazii speciale. Era un tort cu crema de ness si cu aroma de portocale. O nebunie de tort, special pentru noi, la care folosea margarina, pentru ca untul era o raritate si foarte scump. Am incercat sa refac si eu reteta, desi nu stiu daca este 100% asa, dar garantez ca a iesit la fel de bun, delicios si am reusit sa reintru putin in atmosfera aceea minunata din copilarie. !!!Daca nu puteti accepta sub nici un fel margaina, puteti folosi unt!

Ingrediente Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Blat: 5 oua 5 linguri zahar 50 gr margarina Rama Maestro 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt 1 lingura coaja rasa de portocala un praf de sare Crema: 300 ml lapte 3 linguri zahar 2 linguri si 1/2 amidon 150 gr margarina Rama Maestro 3 linguri zahar pudra 2 pliculete ness 1 portocala Pentru decor: 1 portocala 50 gr ciocolata amaruie 3-4 linguri frisca lichida bombonele colorate fulgi de ciocolata amaruie

5 oua

5 linguri zahar

50 gr margarina Rama Maestro

4 linguri faina

1 lingurita praf de copt

1 lingura coaja rasa de portocala

un praf de sare

300 ml lapte

3 linguri zahar

2 linguri si 1/2 amidon

150 gr margarina Rama Maestro

3 linguri zahar pudra

2 pliculete ness

1 portocala

1 portocala

50 gr ciocolata amaruie

3-4 linguri frisca lichida

bombonele colorate

fulgi de ciocolata amaruie

Categorii