Tort cu crema de ness si aroma de portocale
Reteta culinara Tort cu crema de ness si aroma de portocale din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de ness si aroma de portocale
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de ness si aroma de portocale
Unde esti copilarie? Stiu, te-am gasit in suflet! Unde sunt dulciurile copilariei? Stiu, in caietul mamei, acolo le gasesc, desi multe din retete s-au pierdut. Ce dulciuri va aduc aminte de copilarie? La mine ar fi o lista lungaaaaa, de la cornuri, cornulete si fursecuri fragede, la prajituri cu gem, checuri, faguri, nuci umplute, dar mai ales vestitele prajituri cu crema, pregatite cu mare migala de sarbatori. Imi placea mult sa stau pe langa mama cand facea prajituri de sarbatori. Iarna, palpaia instalatia, colindele de auzeau prin intermediul unui mic casetofon, iar eu priveam la mama si savuram toate mirosurile ce veneau din bucatarie. Gandul insa mi-a ramas la un tort, il facea mereu la ocazii speciale. Era un tort cu crema de ness si cu aroma de portocale. O nebunie de tort, special pentru noi, la care folosea margarina, pentru ca untul era o raritate si foarte scump. Am incercat sa refac si eu reteta, desi nu stiu daca este 100% asa, dar garantez ca a iesit la fel de bun, delicios si am reusit sa reintru putin in atmosfera aceea minunata din copilarie. !!!Daca nu puteti accepta sub nici un fel margaina, puteti folosi unt!
Ingrediente Tort cu crema de ness si aroma de portocale
Blat: 5 oua 5 linguri zahar 50 gr margarina Rama Maestro 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt 1 lingura coaja rasa de portocala un praf de sare Crema: 300 ml lapte 3 linguri zahar 2 linguri si 1/2 amidon 150 gr margarina Rama Maestro 3 linguri zahar pudra 2 pliculete ness 1 portocala Pentru decor: 1 portocala 50 gr ciocolata amaruie 3-4 linguri frisca lichida bombonele colorate fulgi de ciocolata amaruie
5 oua
5 linguri zahar
50 gr margarina Rama Maestro
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura coaja rasa de portocala
un praf de sare
300 ml lapte
3 linguri zahar
2 linguri si 1/2 amidon
150 gr margarina Rama Maestro
3 linguri zahar pudra
2 pliculete ness
1 portocala
1 portocala
50 gr ciocolata amaruie
3-4 linguri frisca lichida
bombonele colorate
fulgi de ciocolata amaruie