Tort cu crema de nuca de cocos

Reteta culinara Tort cu crema de nuca de cocos din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de nuca de cocos
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de nuca de cocos
azi se implinesc 3ani de bucataras.ro...un site in care te simti ca acasa,unde te intorci mereu fie ca iti este bine sau rau,cand vrei sa impartasesti cu cineva o bucurie sau cand simti nevoia sa plangi pe umarul cuiva si ai vrei sa auzi o vorba buna....un site cu oameni minunati,cu suflete frumoase....am gasit reteta in revista BUCATARIA PENTRU TOTI si mi-a placut foarte mult...am adaugat crema de vanilie si lichior de oua si a iesit ceva tare bun...
Ingrediente Tort cu crema de nuca de cocos
BLAT:
6 oua
200 gr faina
150gr zahar
150 gr miez de nuca macinat foarte fin
100 gr ciocolata neagra de menaj
50 gr unt moale
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
1 praf de copt (nu era in reteta, dar eu l-am adaugat, ca sa creasca blatul )
CREMA:
200 gr ciocolata alba
300 gr cocos(in reteta erau 200gr dar eu am pus mai mult)
200 gr unt
100 ml frisca
200 ml crema vanilie (nu era in reteta, deci nu este obligatoriu, eu am gasit crema la LIDL)
1 galbenus de ou
2 linguri lapte
1 plic zahar vanilat
DECOR:
400 ml frisca lichida
1 plic intaritor de frisca
100 gr ciocolata neagra
2 linguri lapte
50 gr unt
30 ml lichior de ciocolata
1 lingura ulei,
fulgi de migdale