Tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata
Reteta culinara Tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata
"Bunatati pentru Craciun" Acesta a fost tortul nostru pentru revelion. Desi eram putin indecisa, nu stiam ce combinatie de creme sa fac, m-am gandit ca portocala cu ciocolata merg foarte bine. In plus, l-am pregatit fara zahar, pentru ca aveam si o persoana cu diabet la masa. A iesit un deliciu, desi la aspect mai puteam lucra, dar in ziua decorarii parca nimic nu imi iesea, dar voua va poate iesi mult mai bine cu siguranta!
INGREDIENTE
Ingrediente Tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata
Pentru blat: 4 oua 5 linguri indulcitor pulbere 3 linguri ulei 3 linguri apa fierbinte 6 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru crema de portocale: 1 ou 2 linguri indulcitor pulbere 1 lingurita amidon sucul de la o portocala mare coaja rasa de la o portocala 250 gr mascarpone Pentru mousse-ul de ciocolata: 150 gr ciocolata cu indulcitor 50% cacao 25 gr unt 200 ml frisca lichida 1 lingurita rasa gelatina In plus: gem de zmeura cu coacaze fara zahar cateva visine fara samburi 150 ml frisca lichida 100 gr smantana de tara 1 lingura indulcitor pulbere 100 gr ciocolata alba cu indulcitor + 5 linguri frisca lichida un varf colorant rosu pudra 1 varf cutit bobite de mac
4 oua
5 linguri indulcitor pulbere
3 linguri ulei
3 linguri apa fierbinte
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite vanilie
un praf de sare
1 ou
2 linguri indulcitor pulbere
1 lingurita amidon
sucul de la o portocala mare
coaja rasa de la o portocala
250 gr mascarpone
150 gr ciocolata cu indulcitor 50% cacao
25 gr unt
200 ml frisca lichida
1 lingurita rasa gelatina
gem de zmeura cu coacaze fara zahar
cateva visine fara samburi
150 ml frisca lichida
100 gr smantana de tara
1 lingura indulcitor pulbere
100 gr ciocolata alba cu indulcitor + 5 linguri frisca lichida
un varf colorant rosu pudra
1 varf cutit bobite de mac