Instructiuni de preparare
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba
Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta. Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta de silicon, pana ce s-au incorporat in totalitate. Ungem o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu unt, o tapetam cu hartie de copt. Impartim compozitia in 3 partie egale, coacem foile pe rand, cate 10 minute fiecare, la o temperatura potrivita. Le lasam sa sa raceasca. Crema: Rupem ciocolata alba bucatele, o punem intr-un vas cu fundul mai gros impreuna cu frisca lichida. Le transferam pe foc, focul sa fie micut, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Luam de pe foc si dam la frigider pentru cel putin 4-5 ore. Intr-un vas amestecam amidonul, cu zaharul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul cu amidon, amestecam cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca. Dupa ce a stat la firiger compozitia cu ciocolata alba, o scoatem si mixam pana obtinem o spuma. In crema de vanilie fiarta si rece, punem 3-4 linguri de ganache de ciocolata alba si coaja rasa de portocala. Amestecam usor. In tava in care am copt blatul punem putina folie alimentara, asezam prima foaie de blat, insiropam cu cafea, apoi il acoperim cu jumatate din crema de vanilie. Continuam cu blat insiropat, restul de crema si iar blat insiropat. Dam tortul la frigider 2-3 ore. Il scoatem, il imbracam cu ganache-ul de ciocolata, oprim putin, cat sa facem cateva moate deasupra. Nuca o punem intr-o tigaie si o rumenim putin, apoi o taiem cu un cutit. Punem pe marginea tortului bucati de nuca. Deasupra, dupa moate, asezam cateva bomboane de ciocolata, iar in centru nuca tocata. Dam putin la rece, apoi taiem si servim!