Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Reteta culinara Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

 

Un tort care iti incanta toate,dar toate papilele gustative...Un tort lejer, blat insiropat cu cafea, crema racoroasa de vanilie si coaja de portocala... las modestia la o parte si spun ca este un tort perfect. A fost super apreciat si musafirii au fost super incantati, se vedea asta si in privirile lor, iar asta, este cea mai mare multumire a mea.

Ingrediente Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Pentru blat:

6 oua

9 linguri de zahar

6 linguri ulei

6 linguri lapte

6 linguri faina

3 linguri cacao

3 lingurite rase de praf de copt

3 lingurite esenta de rom

Crema:

600 ml lapte

4 linguri si 1/2 amidon

4 linguri zahar

1 pastaie de vanilie

250 ml frisca lichida

250 gr ciocolata alba

coaja rasa de portocala

In plus:

1 cana cu cafea preparata pentru insiropat

1 mana miez de nuca

bomboane de ciocolata cu irish coffe

Categorii