Tort cu crema de violete

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de violete

Se separa albusul de galbenus, de la cele 4 oua. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mai amesteca pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si amidonul, amestecand usor cu o spatula. Cand sunt incorporate toate, se adauga extractul de vanilie si uleiul. Compozitia se imparte in 2 tavi tapetate cu hartie de copt si se pun in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 45'. Se lasa la racit, apoi se taie. Crema: Intr-un castron, se mixeaza mascarpone, crema de branza, zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce rezulta o crema pufoasa. Se mixeaza si smantana lichida si se adauga la crema de mascarpone (se poate pastra o parte din frisca pentru decorul final). Dropsurile se maruntesc la robot sau intr-o punga, se lovesc usor cu un ciocan pana se sfarama. Se adauga siropul si dropsurile zdrobite, amestecand usor. Se taie blaturile pe jumatate si se incepe asamblarea. Ultimul strat poate sa fie de crema sau frisca. Se decoreaza cu flori zaharisite sau flori proaspete.

Ingrediente Tort cu crema de violete

Blat tort ~forma cu diametru 18 cm :

4 oua

2 albusuri

140 g zahar

30 ml ulei

130 g faina

20 g amidon

3 g praf de copt

extract de vanilie.

Crema:

250 g crema de branza

250 g mascarpone

60 g zahar pudra

65 ml sirop de violete (de casa)

esenta de vanilie

1 pg mica dropsuri fructate

250 ml smantana lichida pentru frisca

Decor:

Flori zaharisite sau proaspete de violete

Categorii