Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie
Reteta culinara Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie
Un tort nu prea sofisticat dar în care am folosit ingrediente care mie-mi sunt tare pe plac şi care i-a plăcut şi sărbătoritului. Un pandişpan pufos,pe care de data aceasta l-am însiropat,cremă ganache de ciocolată albă combinată cu cremă mascarpone şi lămâie dar şi cu zmeură,îmbrăcat la exterior în cremă de ciocolată. Cred că în această perioadă am profitat la maxim de zmeură,s-a găsit din plin la piaţă chiar dacă preţul este cam piperat.
Ingrediente Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie
5 oua
150 g zahar
150 g faina
5 g praf de copt
Sare
4 linguri zahar
100 ml apa
Zeama de lamâie
200 g ciocolata alba
175 ml frisca lichida
Zeama de la o lamâie
250 g mascarpone
Vanilie
Coaja de lamâie
Zmeura
270 g ciocolata 55% cacao
350 ml frisca lichida
Am mai folosit50 gciocolata pentru inimioara decor si bomboane decor.