Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie

Reteta culinara Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie

 

Un tort nu prea sofisticat dar în care am folosit ingrediente care mie-mi sunt tare pe plac şi care i-a plăcut şi sărbătoritului. Un pandişpan pufos,pe care de data aceasta l-am însiropat,cremă ganache de ciocolată albă combinată cu cremă mascarpone şi lămâie dar şi cu zmeură,îmbrăcat la exterior în cremă de ciocolată. Cred că în această perioadă am profitat la maxim de zmeură,s-a găsit din plin la piaţă chiar dacă preţul este cam piperat.

Ingrediente Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie

5 oua

150 g zahar

150 g faina

5 g praf de copt

Sare

4 linguri zahar

100 ml apa

Zeama de lamâie

200 g ciocolata alba

175 ml frisca lichida

Zeama de la o lamâie

250 g mascarpone

Vanilie

Coaja de lamâie

Zmeura

270 g ciocolata 55% cacao

350 ml frisca lichida

Am mai folosit50 gciocolata pentru inimioara decor si bomboane decor.

Categorii