Tort cu fructe "Gogoasa"

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu fructe "Gogoasa"

1. Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa fiarta si racita. 2. Biscuitii se maruntesc, insa nu foarte marunti, se pot lasa si bucati mai maricele. 3. Smantana se mixeaza bine cu zaharul. 4. Gelatina se pune pe foc si se incalzeste pana se dizolva (NU trebuie sa se ajunga la fierbere!!!) si se adauga amestecind incontinuu in smantana batuta. 5. Intr-un vas adinc, cu fundul rotund (ca sa obtinem ulterior forma Gogoasei) asezam folie alimentara si incepem asamblarea tortului: - Se unge pelicula cu un strat de Crema apoi urmeaza un Strat de fructe, dupa care Biscuiti maruntiti si iarasi Crema si tot asa mai departe. 6. Dati la frigider pentru macar 2-3 ore. 7. Dupa ce tortul s-a racit bine, se transfera atent pe un platou. P.S. Daca va place mai dulce puteti presara zahar pudra peste fructe. Pofta buna !!!

Ingrediente Tort cu fructe "Gogoasa"

- 500 g smantana (grasime 30%)

- 1 pahar zahar

- 3 linguri gelatina

- 300 g biscuiti (la dorinta

poate sa fie simpli sau cu umplutura de fructe

din comert sau copti in casa)

- fructe

la fel dupa gustul fiecaruia

de exemplu: capsuni

fructe de padure

kiwi

anana

portocale etc etc

Categorii