Tort cu gem ,portocale si kiwi

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu gem ,portocale si kiwi

1. Se pregateste blatul, amestecand albusurile spuma cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la final, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se acopera cu hartie de copt, o forma cu marginea detasabila, se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Lasam tava la racit, apoi taiem in 2 discuri egale ca grosime. 2. Se prepara crema amestecand iaurtul cu smantana si un borcan de dulceata, se adauga gelatina hidratata. in 200 ml apa rece apoi topita in baie de mare (nefiarta) si adaugata in crema intr-un fir subtire.3. Se aseaza pe blat primul disc, se unge cu o jumatate de borcan de dulceata de capsuni, se decoreaza pe margine cu felii subtiri, se taie rotund, portocala, se toarna 3/4 din crema, se unge cu restul celei de-a doua gemuri. disc apoi asezam partea unsa in jos peste crema, presand usor cu mana, turnam restul de crema si lasam cateva minute sa se intareasca putin, apoi decoram cu felii subtiri de portocala si kiwi. Dati la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Poftă bună!

Ingrediente Tort cu gem ,portocale si kiwi

blat6 oua,150 g zahar,180 g faina,sare

o lingurita coaja rasa de portocala

crema2 borcanele mici de gem de capsuni,400 g smantana,400 g iaurt cu gust de capsuni,zahar vanilat,2 pliculete de gelatina

Ornare6 portocale mai mici,4 buc.kiwi

Categorii