Tort cu iaurt si fructe tropicale

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu iaurt si fructe tropicale

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca cinci minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se indeparteaza inelul detasabil. Se pune blatul cu susul in jos pe un gratar pentru racire sau pe o hartie de copt, iar peste tava se pune o greutate pentru a se presa. Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia. Umplutura + decor: Se pune o cratita cu apa la foc. Gelatina se pune intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste ea. Se mixeaza 400 ml frisca. Peste ea se adauga iaurtul, branza, zaharul si zaharul pudra vanilat si se omogenizeaza. Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand aceasta devine lichida. Gelatina lichida se amesteca cu crema. Fructele tropicale se scurg de zeama si se lasa cateva deoparte pentru decor. Restul fructelor se incorporeaza in crema. Asamblare: Se taie blatul in doua. Se pune o foaie pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza foaia cu zeama de la fructele tropicale (aceasta se poate amesteca cu zeama de la ananas). Se pun rondele de ananas de jur-imprejurul inelului detasabil, apoi se toarna crema si se niveleaza. Se insiropeaza cea de-a doua foaie de blat si se aseaza peste crema si peste rondelele de ananas. Se da tortul la rece pentru 4-5 ore sau cel mai bine se lasa peste noapte. Dupa aceea, se indeparteaza inelul de la tava detasabila de pe tort, iar blatul de deasupra se decoreaza cu restul de frisca si restul de fructe tropicale.

Ingrediente Tort cu iaurt si fructe tropicale

Blat:

4 oua

1 praf de sare

160 g zahar

esenta vanilie

160 g faina

Diametru tava: 22 cm

Umplutura + decor:

1 plic gelatina (10 g)

100 ml apa rece

500 ml frisca lichida

400 g iaurt grecesc

100 g branza pufoasa

170 g zahar (sau dupa gust)

30 g zahar pudra vanilat

1 conserva cu rondele de ananas (565 g)

1 conserva cu fructe tropicale (425 g)

Categorii