Tort cu jeleu de visine
Reteta culinara Tort cu jeleu de visine din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu jeleu de visine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu jeleu de visine
Simplu si gustos, zic eu, voi ziceti ce vreti. :))))))))))))))))))))))00
INGREDIENTE
Jeleu : Am blendat visinile cu siropul, apoi am adaugat top gelul, am omogenizat si am pus pe foc pana a inceput sa se ingroase, l-am turnat intr-o forma de 15 cm diametru, tapetata cu folie acetat. L-am lasat sa se raceasca. O parte din jeleu l-am turnat in forma de inimioara.
Blat : Am ales sa fac blaturile individuale, am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri , amestecand de jos in sus cu miscari lente, am adaugat si faina cernuta, urmand acelasi procedeu, la final am incorporat uleiul si laptele. Am uns forma cu putin ulei, am asezat compozitia in forma . Am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15-18 min sau pana ce incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde de pe margini. Am scos blatul din forma si l-am lasat la racit. Am urmat aceiasi pasi inca de doua ori. In final am obtinut 3 blaturi.
Crema : Untul la temperatura camerei l-am mixat impreuna cu laptele condensat, nus tiu din ce motive am avut senzatia ca tinde sa se taie crema. Am luat 3 linguri din crema le-am pus intr-un castron pe baie de abur pana a devenit lichida, apoi am pus in castronul cu crema putin cate putin din crema topita si am mixat. Am obtinut o crema catifelata si foarte gustoasa.
Asamblare : Am asezat pe un platou primul blat, am intins o parte din crema si am nivelat, am asezat al doilea blat peste care am asezat jeleul de visine, iar pe margine am umplut cu crema, am asezat si ultimul blat si am imbracat tortul cu crema ramasa. Apoi am decorat cu jeleu,visine, floricele de napolitana si drajeuri de ciocolata si colorate.
Ingrediente Tort cu jeleu de visine
Blat 20 cm - 3 buc ( ingrediente pt. un blat )
2 oua
un praf de sare
zeama de lamaie 1/2 lingurita
60 g zahar
60 g faina
15 ml ulei
20 ml lapte
Crema
250 g unt cu 82% grasime
250 g lapte condensat caramelizat cu cacao DeLatte
Jeleu de visine
450 g visine si sirop ( visine conservate )
12 g top gel
Decor
visine
floricele din napolitana
drajeuri de ciocolata
drajeuri colorate