Tort cu lapte de cocos

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu lapte de cocos

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire. Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza, trebuie sa fie ca o smantana mai groasa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 felii. Crema de cocos-intr-o cratita amestecam laptele de cocos cu laptele condesat, amidonul si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu branza mixata cu smantana mixata pana ce devine pufoasa. Crema de mure-murele le punem intr-o cratita cu zaharul si apa la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos. Pe un platou asezam prima foaie o insiropam-adaugam crema de cocos-a 2 foaie -insiropam-crema de mure-a 3 foaie-insiropam- crema de cocos-a 4 foaie -insiropam si dam la rece 30 min. Imbracam tortul cu smantana mixata pana ce devine ferma. Dam la rece 30 min, topim ciocolata cu frisca, adaugam 2-3 linguri de sos de mure, lasam cateva secunde dupa care glazuram torul si decoram dupa plac.

Ingrediente Tort cu lapte de cocos

Blat

8 oua

5 linguri ulei

5 linguri apa rece

1 praf de copt

esenta de vanilie

10 linguri faina

3 linguri cacao

Crema de lapte de coco

200 g lapte de coco

150 ml lapte condensat

200 ml smantana pentru frisca

150 g crema de branza

1 lingura amidon

Crema de mure

200 ml smantana pentru frisca

100 ml frisca

400 g mure

4-5 linguri de zahar

100 ml apa

Decor

200 ml smantana pentru frisca

100 ml frisca lichida

1 ciocolata alba

Categorii