Tort cu miere si nuci

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu miere si nuci

Se taie 150 g de nuca marunt, se incalzeste untul cu 50 g de zahar, se introduce nuca si se zahariseste. Apoi se scoate pe o farfurie (fund de lemn) si se lasa sa se raceasca. Restul de nuca se macina si se amesteca cu biscuitii sfaramati si coaja rasa de portocala. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas si se incorporeaza nuca cu biscuitii si coaja de portocala si pe urma albusurile batute. Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o forma rotunda (unsa) si se coace circa 50 de minute. Se amesteca usor frisca cu mierea lichida, dupa care se introduce gelatina dizolvata in putina apa calduta. Se intinde peste blatul copt si racit si se decoreaza cu nucile zaharisite, cacaoa pudra si bomboanele colorate. Felul cum se orneaza tortul ramane la aprecierea celui care il pregateste. Pofta buna!

Ingrediente Tort cu miere si nuci

500 g miez de nuca

300 g zahar brun (trestie de zahar)

1 cub unt

75g biscuiti (petit beurre sfaramati)

coaja rasa de portocala

8 oua

500 g frisca batuta (Hulala vegetala).

3 linguri miere lichida

5 foi gelatina

cacao si bombonele colorate pentru ornat.

Categorii