Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

Reteta culinara Tort cu migdale, crema de lapte si ganache din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

 

Am venit cu tortul si sampania....sa nu ziceti ca sunt zgarcita si nu dau nimic de ziua mea pe Bucataras:)) Asa ca m-am pus pe facut un tort cu ingrediente care imi plac mie: blat cu migdale si cacao, crema care mi-a mers la suflet de la prajitura Milch Schnitte si m-am incumetat sa mai fac inca odata crema ganache chiar daca din prima nu a iesit asa cum am vrut....si am mai facut si moate:))...acum doar m-am facut ca le fac:))

Ingrediente Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

pt blat:

6 oua

150 gr zahar

1 vanilie Bourbon

50 ml ulei

100 gr faina

4 linguri pline cu cacao

100 gr migdale macinate

1 praf de copt

pt crema de lapte:

200 ml lapte condensat

200 ml smantana pt frisca

100 ml lapte

1 plic de gelatina

1 lingura miere

pt sirop:

1-2 linguri zahar caramelizat

1 cescuta apa

50 ml Amaretto

pt crema ganache:

200 ml smantana pt frisca(+100 ml frisca Meggle)

200 gr ciocolata cu 55% cacao

pt decor:

cacao

samburi de migdale

Categorii