Tort cu mousse caise si ciocolata alba
Reteta culinara Tort cu mousse caise si ciocolata alba din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu mousse caise si ciocolata alba
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu mousse caise si ciocolata alba
Mi-am dorit pentru ziua fiului meu un tort racoritor, mai putin dulce. Am gasit o combinatie de caise(din compot de caise de la Lidl) si ciocolata alba, si un blat usor din albusuri(din resturi, cum zice sarbatoritul) si merisoare. A iesit demential. Trebuie sa recunosc ca am avut mari emotii cu genul acesta de tort.Ma gandeam cu groaza ca atunci cand se va decongela se va inmuia moussul. Nu a fost cazul. Singura problema a fost ca atunci cand l-am bagat in congelator l-am acoperit cu marginile de la hartia de copt, usor srambe, deci asa a iesit si suprafata de sus. Nefiind neteda glazura nu s-a intins foarte bine si aspectul nu a fost chiar cel scontat.
INGREDIENTE
Ingrediente Tort cu mousse caise si ciocolata alba
Blat: 200 gr albusuri 150 gr zahar pudra 2 linguri ulei 120 gr faina vanilie un praf de sare 5 gr praf de copt 200 gr merisoare congelate Mousse de caise si ciocolata alba: 350 gr caise din compot bine scurse 200 gr ciocolata alba 500 gr smantana de frisca 200 ml frisca lichida 2 linguri zahar pudra 15 gr gelatina Jeleu de caise: 300 gr caise din compot 150 ml zeama de la compot 10 gr gelatina Glazura oglinda de ciocolata alba: 100 ml apa 200 gr zahar pudra 100 ml frisca lichida 10 gr gelatina 150 gr ciocolata alba sirop de la compotul de caise pentru insiropat blatul margarete din foaie de napolitana pentru decor inimioare de ciocolata pentru decor
200 gr albusuri
150 gr zahar pudra
2 linguri ulei
120 gr faina
vanilie
un praf de sare
5 gr praf de copt
200 gr merisoare congelate
350 gr caise din compot bine scurse
200 gr ciocolata alba
500 gr smantana de frisca
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
15 gr gelatina
300 gr caise din compot
150 ml zeama de la compot
10 gr gelatina
100 ml apa
200 gr zahar pudra
100 ml frisca lichida
10 gr gelatina
150 gr ciocolata alba
sirop de la compotul de caise pentru insiropat blatul
margarete din foaie de napolitana pentru decor
inimioare de ciocolata pentru decor