Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii
Reteta culinara Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii
Un tort delicios! Blaturi fără făină, spumă aerata de ciocolată neagră şi jeleu de zmeură şi coacăze! O combinaţie de idei de pe,, Pastry-Workshop,, şi ,, Pasiune pentru bucatarie,,
INGREDIENTE
Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte.
Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă peste fructele presărate cu zahăr, apoi se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă ( cca 5 min). Compoziţia obţinut se strecoară de seminţe şi eventualele codiţe. Sosul fin obţinut se pune într-un vas cu diametrul de 15 cm căptuşit cu folie alimentară şi se pune la congelator până la utilizare.
Pentru mousse : se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se dilează cu laptele fierbinte. Se pune totul la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă puţin şi se spumează ( cca. 3 – 4 min).
Peste crema caldă se adaugă gelatina hidratată şi lichefiată la foc mic pentru câteva secunde, apoi totul se toarnă peste ciocolata. După ce s-a topit ciocolata , se omogenizează bine compoziţia şi se spumează pentru câteva secunde cu mixerul vertical ( cel cu cuţit). Se lasă la răcorit , apoi se adaugă frişca bătută spumă semi – tare.. Se dă la frigider.
Pentru blaturi :
Ciocolata se topeşte cu untul şi se lasă deoparte.
Gălbenuşul se mixează cremă cu 33 g zahăr până se dizolvă de tot.
Albuşul se spumează şi el cu restul de 33 g zahăr..
Ciocolata topită cu unt se adaugă peste crema de gălbenuşuri, apo se adaugă şi cacaoa cernută şi praful de sare.
Acum se pot adăuga după preferinţă biscuiţii mărunţiţi.
Se cântăreşte compoziţia şi se împarte în 2 părţi egale.
Forma detaşabilă de 15 cm se tapetează pe fund cu hârtie de copt , se pune o parte din compoziţie, se nivelează şi se coace la 180 grade pentru 15 minute încălzire sus/jos fără ventilaţie, apoi încă 2 min cu ventilaţie. Se scoate la răcit pe un grătar. La fel se procedează şi cu blatul 2.
Asamblare : forma în care am copt blaturile se tapetează peste tot cu folie alimentară. Jos se pune un blat, un strat de mousse, jeleul de fructe, strat de mousse, blat şi deasupra mousse. Se dă la frigider până a doua zi. Se poate orna după imaginaţie cu fructe şi pudră de cacao.
Poftă bună!
Ingrediente Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii
66 g ciocolată neagră
66 g unt
40 g gălbenuş
66 g zahăr
65 g albus
13 g cacao
un praf de sare
facultativ 3 biscuiţi crocanţi
170 ml lapte
80 g gălbenuş
30 g zahăr
4 g gelatină praf + 18 g apă
180 g ciocolată neagră
200 ml frişcă lichidă rece
200 g amestec de fructe roşii ( zmeură şi coacăze sau alte fructe preferate)
50 ml apă + 2 linguri pentru gelatină
80 g zahăr
6 g gelatină
1 linguriţă amidon