Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii

Reteta culinara Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii

 

Un tort delicios! Blaturi fără făină, spumă aerata de ciocolată neagră şi jeleu de zmeură şi coacăze! O combinaţie de idei de pe,, Pastry-Workshop,, şi ,, Pasiune pentru bucatarie,,

 

INGREDIENTE
2 blaturi 15 cm diametru : 66 g ciocolată neagră 66 g unt 40 g gălbenuş 66 g zahăr 65 g albus 13 g cacao un praf de sare facultativ 3 biscuiţi crocanţi Mousse de ciocolată neagră : 170 ml lapte 80 g gălbenuş 30 g zahăr 4 g gelatină praf + 18 g apă 180 g ciocolată neagră 200 ml frişcă lichidă rece Jeleu de fructe roşii : 200 g amestec de fructe roşii ( zmeură şi coacăze sau alte fructe preferate) 50 ml apă + 2 linguri pentru gelatină 80 g zahăr 6 g gelatină 1 linguriţă amidon

Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte.

Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă peste fructele presărate cu zahăr, apoi se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă ( cca 5 min). Compoziţia obţinut se strecoară de seminţe şi eventualele codiţe. Sosul fin obţinut se pune într-un vas cu diametrul de 15 cm căptuşit cu folie alimentară şi se pune la congelator până la utilizare.

Pentru mousse : se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se dilează cu laptele fierbinte. Se pune totul la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă puţin şi se spumează ( cca. 3 – 4 min).

Peste crema caldă se adaugă gelatina hidratată şi lichefiată la foc mic pentru câteva secunde, apoi totul se toarnă peste ciocolata. După ce s-a topit ciocolata , se omogenizează bine compoziţia şi se spumează pentru câteva secunde cu mixerul vertical ( cel cu cuţit). Se lasă la răcorit , apoi se adaugă frişca bătută spumă semi – tare.. Se dă la frigider.

Pentru blaturi :

Ciocolata se topeşte cu untul şi se lasă deoparte.

Gălbenuşul se mixează cremă cu 33 g zahăr până se dizolvă de tot.

Albuşul se spumează şi el cu restul de 33 g zahăr..

Ciocolata topită cu unt se adaugă peste crema de gălbenuşuri, apo se adaugă şi cacaoa cernută şi praful de sare.

Acum se pot adăuga după preferinţă biscuiţii mărunţiţi.

Se cântăreşte compoziţia şi se împarte în 2 părţi egale.

Forma detaşabilă de 15 cm se tapetează pe fund cu hârtie de copt , se pune o parte din compoziţie, se nivelează şi se coace la 180 grade pentru 15 minute încălzire sus/jos fără ventilaţie, apoi încă 2 min cu ventilaţie. Se scoate la răcit pe un grătar. La fel se procedează şi cu blatul 2.

Asamblare : forma în care am copt blaturile se tapetează peste tot cu folie alimentară. Jos se pune un blat, un strat de mousse, jeleul de fructe, strat de mousse, blat şi deasupra mousse. Se dă la frigider până a doua zi. Se poate orna după imaginaţie cu fructe şi pudră de cacao.

Poftă bună!

Ingrediente Tort cu mousse de ciocolată neagră şi jeleu de fructe roşii

66 g ciocolată neagră

66 g unt

40 g gălbenuş

66 g zahăr

65 g albus

13 g cacao

un praf de sare

facultativ 3 biscuiţi crocanţi

170 ml lapte

80 g gălbenuş

30 g zahăr

4 g gelatină praf + 18 g apă

180 g ciocolată neagră

200 ml frişcă lichidă rece

200 g amestec de fructe roşii ( zmeură şi coacăze sau alte fructe preferate)

50 ml apă + 2 linguri pentru gelatină

80 g zahăr

6 g gelatină

1 linguriţă amidon

Categorii