Tort cu mousse si jeleu de piersici

Reteta culinara Tort cu mousse si jeleu de piersici din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu mousse si jeleu de piersici

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu mousse si jeleu de piersici

 

Un tort facut la graba, dar foarte bun pentru iubitorii de fructe, in special de piersici!!! Daca nu am reusit ieri sa aduc o reteta la implinirea celor 6 ani de Bucataras, astazi v-am adus un tort aromat si delicios.

 

INGREDIENTE
Am facut un blat din 5 oua pe care l-am taiat in 2 foi grosute si am folosit doar o foaie! Voi puteti face din 3 oua, iar la cantitatile de la celelalte ingrediente reduceti aproape la jumatate! Pentru blat (tava 26cm): 5 oua 150g zahar un praf de sare esenta de rom 130g faina 20g cacao 1 lingurita praf de copt Merge foarte bine si un blat ciocolatos(asta ca idee): 60g unt 50g ciocolata (50% cacao) 75g faina 3 oua un praf de sare 85g zahar 15g cacao 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu Pentru mousse de piersici: 300g ciocolata alba 110ml frisca lichida 360g pasta de pirsici din compot (scurse si trecute prin blender) 15g gelatina + apa rece (circa 50ml) 170ml smantana pentru frisca 2 linguri rase zahar pudra vanilat iar pentru aroma adaugam 1 lingura de Whishy (eu am pus crema Bailey's...este optional) Pentru jeleu: 1 cutie de 800g compot de piersici 15g gelatina

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam. Intr-un bol punem faina, cacaoa si praful de copt, amestecam si le adaugam in compozitia de oua in 2,3 transe, dar cernute si omogenizam din nou. La final punem si esenta de rom dupa gust. Turnam compozitia rezultata in tava cu peretii detasabili si tapetata cu hartie de copt, doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la 180°C.Cand este gata il lasam la racit si il taiem in 2 felii grosute. Atentie: folosim doar o foaie!Pentru mousse: Ciocolata impreuna cu frisca lichida (110ml) o topim pe baie de aburi si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina hidratata si cand ajunge la temperatura camerei, adaugam si piureul de piersici. Separat, mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam in crema de ciocolata cu piersici. Amestecam usor cu o spatula, iar la final adaugam si olingura de crema de whisky.Pentru jeleu: Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Piersicile din compot le punem la blender, pana obtinem o pasta, apoi turnam si sucul din conserva(compotul) si mai blendam putin pana omogenizam. Piureul obtinut il amestecam cu gelatina topita cateva secunde la microunda si omogenizam.Asamblare: In tava in care am copt blatul asezam foaia de pandispan, insiropam cu siropul de la conserva pe care am folosit-o pentru crema, apoi turnam mousse-ul, dam la rece 1 ora, pana se intareste. Scoatem tortul din frigider si turnam jeleul de piersici, dam din nou la rece pana a doua zi. Decoram dupa bunul plac, eu la graba am pus zmeura.Nu am avut timp mai deloc, nici pozele nu sunt foarte clare, iar important este ca a fost delicios!Pofta buna!

Ingrediente Tort cu mousse si jeleu de piersici

Am facut un blat din 5 oua pe care l-am taiat in 2 foi grosute si am folosit doar o foaie! Voi puteti face din 3 oua, iar la cantitatile de la celelalte ingrediente reduceti aproape la jumatate!

Pentru blat (tava 26cm):

5 oua

150g zahar

un praf de sare

esenta de rom

130g faina

20g cacao

1 lingurita praf de copt

Merge foarte bine si un blat ciocolatos(asta ca idee):

60g unt

50g ciocolata (50% cacao)

75g faina

3 oua

un praf de sare

85g zahar

15g cacao

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

Pentru mousse de piersici:

300g ciocolata alba

110ml frisca lichida

360g pasta de pirsici din compot (scurse si trecute prin blender)

15g gelatina + apa rece (circa 50ml)

170ml smantana pentru frisca

2 linguri rase zahar pudra vanilat

iar pentru aroma adaugam 1 lingura de Whishy (eu am pus crema Bailey's...este optional)

Pentru jeleu:

1 cutie de 800g compot de piersici

15g gelatina

Categorii