Tort cu nuci si crema ganache

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu nuci si crema ganache

Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba. Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam crema la racit, apoi o dam la congelator pentru 30 de minute si inca 2 ore la frigider. Scoatem vasul din frigider si mixam crema pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat frisca batuta separat si mixam pana la incorporare. Blat: Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare. Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata. Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti egale cu un cutit bine ascutit. Trebuie taiat cu grija pentru ca blatul va fi moale si pufos. Asamblare: Pe un platou punem primul blat si il insiropam (amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam 1/2 din crema si al 2-lea blat pe care il insiropam. Restul de crema il folosim pentru a orna tortul. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o turnam in centrul tortului. La final adaugam fulgii de ciocolata.

Ingrediente Tort cu nuci si crema ganache

Blat (2 foi):

125 g unt la temperatura camerei

3 albusuri

1 praf de sare

100 g faina

100 g zahar pudra

100 g nuca macinata

o lingura de cacao

1 plic praf de copt

Crema ganache:

200 g ciocolata cu lapte

350 ml frisca lichida

1 fiola esenta de rom

Sirop:

aprox.150ml apa

2-3 lingurite zahar

esenta de rom

Decor:

100 g ciocolata alba sau cu lapte

fulgi de ciocolata

Categorii