Tort cu pepene galben

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu pepene galben

In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe o farfurie si se lasa la frigider;pulpa ramasa, se taie cubulete oprind cateva linguri, restul se paseaza fin,se pune piureul obtinut intr-un vas pe foc cu zaharul si se lasa doar cat se infierbanta si zaharul s-a topit, se da vasul deoparte,se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, se amesteca bine sa se dizolve si totul sa se omogenizeze apoi se lasa la frigider 30-40min. In acest timp se bate frisca pana rezulta creste apoi se amesteca usor cu crema intarita de la frigider. In forma mica de tort, imbracata cu folie alimentara, se pune jumatate din crema, piscoturi, peste piscoturi cubulete de pepene, iar piscoturi, iar cubulete apoi se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se pun deasupra formele decupate, plicul de tort gelee si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se scoate tortul din forma, se elimina folia, se taie si se serveste.

Ingrediente Tort cu pepene galben

500g pulpa de pepene galben

250ml frisca lichida

1pachet foi de gelatina

1pachet piscoturi de sampanie1lingura zahar

1plic Tort gelee incolor

Categorii