Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

Reteta culinara Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

 

Un tort foarte bun pentru Mos Craciun, inspirat de la "Prajitura cu struguri" a lui Merisor. Este preferatul soacrei mele, care il pregateste de sarbatori, dar anul asta l-am pregatit eu :D

Ingrediente Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

Blat:

6 albusuri;

un praf de sare;

7 linguri zahar;

6 linguri apa fierbinte;

50 g nuca de cocos;

4 linguri faina;

un plic de praf de copt.

Crema:

200 ml frisca lichida;

125 g ciocolata alba;

un praf de sare;

500 g mascarpone.

In plus:

10 piscoturi;

200 g fructe tropicale din conserva.

Sirop pentru blat:

250 ml sirop din conserva de fructe tropicale.

Sirop pentru inmuierea piscoturilor:

3 linguri zahar;

250 ml apa;

o lingura cu varf de cafea macinata;

esenta de rom.

Diametru forma: 23 cm

Categorii