Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

Se coc ruladele, se umplu cu gem si se lasa la rece. Se feliaza apoi in bucati potrivite si se dau deoparte.

Se prepara aluatul fraged: Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne intr-un castron. Se adauga unt in fulgi , se framanta rapid cu mainile, se adauga zahar , sare si oul intreg. Nu insistati prea mult cu framantatul, deoarece caldura mainilor nu e pe placul acestui tip de aluat.

Se infasoara apoi in folie transparenta de bucataie si se da la frigider (minim) 30 de minute.

Se infaineaza suprafata de lucru si se intinde aluatul: Mie, planseta asta de la Tupperware mi-a fost de mare ajutor, avand deja conturat diametrul la care trebuia sa intind aluatul, dar nu va faceti griji, se poate intinde la fel de usor si fara.

Aveti nevoie de un "cerc" de aluat cu diametrul de 26 cm., adica exact atat cat are forma, si pe care il puteti obtine daca il intindeti intre doua folii . Asamblarea tortului: Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine. Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.

Asamblarea tortului: Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine. Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.

Amestecati crema de branza cu budinca si frisca.Topiti gelatina la bain-marie sau microunde. In cateva secunde e gata, nu o lasati mai mult si in niciun caz nu o lasati sa fiarba, fiindca isi va pierde calitatile de inchegare. Puneti o lingura, doua de crema in gelatina topita si amestecati bine, si de-abia apoi amestecati cele doua compozitii . Turnati crema rezultata peste "blatul" din rulade. Introduceti forma la frigider pentru minim 5 ore sau cel mai bine, pana a doua zi cand va arata asa. Bateti frisca cu intaritorul de frisca; puneti deoparte 4, 5 linguri pentru avelinele de frisca de mai jos. Se acopera marginile tortului cu frisca.

Ingrediente Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

Pentru aluatul fraged:

200 g. faina

1 lingurita rasa praf de copt

60 g. zahar

1 pliculet zahar vanilat

1 praf de sare

1 ou

125 g. unt rece

Pentru crema:

150-180 g. gem de piersici

450 ml. lapte

1 plic praf de budinca de vanilie

50 g. zahar

3 foi gelatina sau 5 g. gelatina granule

100 ml. frisca lichida

200 g. crema de branza Mascarpone/Exquisa/Philadelphia

Pentru ornat:

100 ml. frisca lichida

1 pliculet intaritor de frisca

200 g. ciocolata cu lapte

cirese glasate sau din cocktail

Categorii