Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se pun ciocolata, frişca, cacaoa şi esenţa de rom într-un vas la foc mic. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece. Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi se pun făina, praful de copt şi cacaoa cernute. Se omogenizează compoziţia şi se pune în crăticioara cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic cam 15-20 de minute. Se face testul scobitorii. Pentru spuma de zmeură se bate frişca rece cu zahărul pudră, apoi se adaugă zmeura. Iniţial o sa aiba un aspect de cremă tăiata, dar se bate cu lingura foarte bine şi o să capete consistenţa cremoasă dorită. Se dă la rece. Siropul se prepară caramelizând zahărul, apoi se adaugă apa, se lasă să făarbă 10 minute, apoi se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mierea şi esenţa. Se montează tortul: vasul în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic. Blatul se taie în 3. Peste folie se pune prima foaie (care va fi cea de deasupra la urma, pentru că îl vom rasturna) însiropată, se unge cu un strat subţire de ciocolată, se adaugă spuma de zmeură, apoi ce-a de-a doua foaie de tort însiropată şi unsă cu ciocolată pe ambele părţi şi la urmă ultima foaie de tort uşor însiropată. Se dă la rece câteva ore. Se răstoarnă tortul pe un platou, se toarnă deasupra restul de ciocolată şi se lasă să se scurgă uşor pe margini, apoi se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă fin. Poftă bună!

Ingrediente Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Blat:

3 ouă

3 linguri de zahăr

3 linguri de făină

1/2 plic praf de copt

1 lingură cu cacao

3 linguri de ulei

Spuma de zmeură:

150 ml frişcă lichidă

200 g zmeură

1 lingură cu zahăr pudră vanilat

Crema de ciocolată:

150 ml frişcă lichidă

150 g ciocolată

1 lingură cu cacao

esenţă de rom

Sirop:

100 g zahăr brun

200 ml apă

2 linguri de miere

esenţă de rom

Ornat:

zmeură

ciocolată albă rasă

Categorii