Tort cu trei creme

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu trei creme

Blat: Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom,praful de copt stins in otet apoi compozitia de cacao racita.Punem galbenusurile in fir subtire peste albusuri si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o tava (20-22cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Crema de cacao: Peste cacaua amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic, pana compozitia devine ca o smantana. Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit. Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Aromam dupa gust cu esenta de rom. Crema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore. Mixam putin crema pana se omogenizeaza si incepe sa prinda consistenta. Adaugam mascarpone si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema ferma. Blatul de cacao il taiem in trei parti pe o parte din blat punem crema de ciocolata alba si pe celalat crema de ciocolata neagra. Tortul il imbracam in crema de cacao.Blatul il isiropam cu un sirop de zahar ars facut din 8 linguri de zahar doua cani de apa si esenta de rom.

Ingrediente Tort cu trei creme

Pentru blat:

50 g cacao neagra

150 ml apa

6 oua

200 g zahar

120 ml ulei

280 g faina

1 lingurita praf de copt

esenta de rom

Pentru crema de cacao:

50 g cacao neagra

125 ml apa

150 g zahar

200 g unt

4 galbenusuri

esenta de rom

Pentru crema de ciocolata neagra

200 g ciocolata amaruie

200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

250 g mascarpone

1 lingura zahar vanilat

Pentru crema de ciocolata alba:

200 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

250 g mascarpone

1 lingura zahar vanilat

Categorii