Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Reteta culinara Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

 

Am pregatit o prajitura foarte frumoasa zic eu, cu fructe de vara, colorata si parfumata. Am testat în sfârșit crema de unt pentru a crea acești trandafiri minunați și pot spune că sunt mândru de ceea ce a ieșit. Despre cum se fac trandafirii, puteți găsi și diverse videoclipuri pe youtube. Am încercat să explic puțin cum am făcut-o, dar cred că este mai ușor să vizionați videoclipul. 

Rock: 2 oua 1 praf de sare 4 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat (8g/plic) 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri ulei 120 g faina 2 g praf de copt 150 g cireșe fără sâmburi Diametru tava : 18 cm Sirop: 100 g zahăr 300 ml apă 1 lingurita esenta de rom Crema de capsuni: 200 g căpșuni 50 g zahar (sau dupa gust) 100 ml smântână lichidă îndulcită Crema de zmeura: 100 g zmeura 40 g zahar (sau dupa gust) 100 ml smântână lichidă îndulcită Crema de ciocolata alba: 150 g ciocolata alba 100 ml smântână lichidă îndulcită In plus pentru cele 3 creme: 1 plic de gelatină 100 ml apă rece Pentru decor: 50 ml smântână lichidă îndulcită 100 g ciocolata alba Crema de unt pentru trandafiri si frunze: 200 g unt cu 82% grasime, moale 1 praf de sare 320 g pudră veche 80 g zahar vanilie pudra 3 linguri de lapte 1 picătură de colorant roșu, gel 1 picătură de colorant verde, gel

Pregătiți blatul de lucru.

Separam albusurile de galbenusuri.

Porniți cuptorul să se încălzească.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana devin ca o bezea.

Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si uleiul si amestecam bine.

Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.

Adăugați cireșele și amestecați încet cu aluatul.

Se toarna compozitia intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade Celsius pentru aproximativ o ora sau pana blatul trece testul cu scobitoarea. După aceea, se lasă să se răcească.

Pregătiți siropul.

Caramelizeaza zaharul, apoi adauga apa si lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul. Dupa ce se raceste adaugam esenta de rom.

Pregătiți cremele.

Capsunile se scot de pe tulpini, apoi se spala, se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana scade zeama pe care o lasa, devenind ca o dulceata. Se lasa sa se raceasca.

Clătiți zmeura cu apă, amestecați cu zahărul și puneți pe foc până devine ca o dulceață. Se lasa sa se raceasca.

Rupeți ciocolata albă în bucăți, amestecați cu smântâna lichidă îndulcită și puneți-o pe foc până devine totul omogen. Se lasa sa se raceasca.

Se amestecă 100 ml de frișcă, apoi se încorporează căpșunile reci.

Amesteca inca 100 ml de frisca, treci zmeura printr-o sita si amesteca cu frisca.

Gelatina se pune intr-un vas in 100 ml apa rece. Se lasa sa se solidifice.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Vasul cu gelatina se baga in cratita cu apa fiarta si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida. 

Se pun 3 linguri de gelatina in crema cu capsuni, 3 linguri de gelatina in crema cu zmeura si 6 linguri de gelatina in crema cu ciocolata alba. Se mixeaza, pe rand, toate cele 3 creme.

Se asambleaza tortul.

Se taie blatul in doua parti.

Se pune o parte din blat pe un platou, apoi se incojoara cu hartie de copt si cu inelul de la tava detasabila. Se insiropeaza blatul si se adauga, pe rand, crema cu capsuni, crema cu zmeura si crema cu ciocolata alba. Se da tortul la rece pana cand se incheaga cremele bine, apoi se pune si cea de-a doua parte de blat peste tort si se insiropeaza. Se da din nou la rece pana a doua zi.

Dupa aceea, se scoate inelul de la tava detasabila si se indeparteaza hartia de copt.

Se topesc 100 g ciocolata alba in 50 ml frisca lichida indulcita si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna usor peste tort.

Se pregateste crema de unt pentru trandafiri si frunze.

Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final laptele.

Se imparte crema in 3 parti disproportionale.

O parte se pastreaza asa cum este, o parte se amesteca cu o picatura de colorant rosu, iar o parte se amesteca cu o picatura de colorant verde.

Cu ajutorul unor ustensile pentru cofetarie (posh, duza pentru petale, suport/cui pentru flori) se formeaza trandafirii din crema alba si din crema roz. Fiecare trandafir se formeaza pe o bucata de hartie de copt. 

Foaia de copt se fixeaza cu putina crema pe suportul pentru flori. Cu duza pentru petale se toarna putina crema in mijlocul foii, apoi se formeaza un con in jurul ei. Peste ea se formeaza 3 petale, care se intrepatrund, apoi se formeaza alte petale. O petala trebuie sa inceapa usor peste petala precedenta pentru ca ele sa se intrepatrunda si sa formeze trandafirul.

Florile se introduc la frigider pentru a se intari, iar dupa aceea se fixeaza pe tort.

La final, printre flori se formeza frunze cu ajutorul duzei pentru frunze.

Tortul se da din nou la rece, apoi se poate servi.

 

Ingrediente Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Blat:

2 oua

1 praf de sare

4 linguri zahar

1 plic de zahar vanilinat (8 g/plic)

1 lingurita de esenta de vanilie

2 linguri ulei

120 g faina

2 g praf de copt

150 g visine fara samburi

Diametru tava: 18 cm

Sirop:

100 g zahar

300 ml apa

1 lingurita de esenta de rom

Crema cu capsuni:

200 g capsuni

50 g zahar (sau dupa gust)

100 ml frisca lichida indulcita

Crema cu zmeura:

100 g zmeura

40 g zahar (sau dupa gust)

100 ml frisca lichida indulcita

Crema cu ciocolata alba:

150 g ciocolata alba

100 ml frisca lichida indulcita

In plus pentru cele 3 creme:

1 plic de gelatina

100 ml apa rece

Pentru decor:

50 ml frisca lichida indulcita

100 g ciocolata alba

Crema de unt pentru trandafiri si frunze:

200 g unt cu 82% grasime, moale

1 praf de sare

320 g zahar pudra

80 g zahar pudra vanilat

3 linguri lapte

1 picatura de colorant rosu, gel

1 picatura de colorant verde, gel

Categorii